Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

H ΕΕΦ τιμά τον Λόρδο Βύρωνα και την ημέρα Φιλελληνισμού

 


H ΕΕΦ τιμά τον Λόρδο Βύρωνα και την ημέρα Φιλελληνισμού

Στις 19 Απριλίου 2024, τιμούμε την επέτειο του θανάτου του Λόρδου Βύρωνος στο Μεσολόγγι το 1824, και τον Φιλελληνισμό. Η Ελλάδα τιμά τον μεγάλο ρομαντικό ποιητή και τους χιλιάδες Φιλέλληνες που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, ακόμη και τη ζωή τους, για την απελευθέρωση της Ελλάδος.
17 Απριλίου 2024:
Εκδήλωση στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» με θέμα «Η παρακαταθήκη και το αποτύπωμα του κορυφαίου Φιλέλληνα στην Ιστορία και την Τέχνη».
19 Απριλίου 2024:
Η ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού
συμμετείχαν στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών στις 19 Απριλίου 2024. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της ΕΕΦ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
19 Απριλίου 2024:
Η ΕΕΦ συμμετείχε στην ιστορική τελετή που οργάνωσε το Trinity College του πανεπιστημίου Cambridge, στη Βιβλιοθήκη δίπλα στο εμβληματικό άγαλμα του Λόρδου Βύρωνος.
Εκπρόσωπος της ΕΕΦ απηύθυνε χαιρετισμό, κατάθεσε στεφάνι και επέδωσε δώρα στη διοίκηση του πανεπιστημίου.
20 Απριλίου 2024:
Η ΕΕΦ συμμετείχε σε τελετή που οργάνωσε ο Δήμος του Nottingham στην ιστορική οικία του Λόρδου Βύρωνος, Newstead Abbey, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Εκπρόσωπος της ΕΕΦ απηύθυνε χαιρετισμό, αντήλλαξε δώρα και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον τάφο του Λόρδου Βύρωνος στον Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαλινής, στο Hucknell.
20 και 21 Απριλίου 2024:
Το Μουσείο Φιλελληνισμού είναι ανοικτό στο κοινό, και μάλιστα με τη συμμετοχή μαθητών οι οποίοι παρουσιάζουν τα εκθέματά του σε ενηλίκους.
22 Απριλίου 2024:
Η Βουλή των Ελλήνων εγκαινιάζει σε συνεργασία με την ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού, περιοδική έκθεση με θέμα: «Αντικρύζοντας την ελευθερία με το βλέμμα του Βύρωνα».
25 Απριλίου 2024:
Η ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού οργανώνουν σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο, στον κήπο του, εκδήλωση για τον Λόρδο Βύρωνα, με τη συμμετοχή χορωδίας και συναυλίας πίπιζας.
Για πληροφορίες:
info@phmus.org, info@eefshp.org, +30.210.8094750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου