Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η Αρχαία Κόρινθος υποδέχτηκε την όπερα "Τραχίνιες" του Σοφοκλή

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η όπερα "Τραχίνιες" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κώνστα και μουσική Παναγιώτη Καρούσου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου «Ξενία». Την οργάνωση και παρουσίαση έκανε η Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα, Προισταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων με την συνεργασία της Αναστασίας  Τσαπάλου, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας που είχε και τον συντονισμό. Στην όπερα συμμετείχε το Σύνολο Κλασικής Μουσικής της Φιλαρμονικής Κορίνθου υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη.
Στην όπερα πρωταγωνίστησαν: η μεγάλη ερμηνεύτρια του λυρικού θεάτρου σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, ερμήνευσε με τεράστια φωνητική γκάμα τον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας, ο μοναδικός μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε τους ρόλους του Ηρακλή και του Ύλλου, η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου ερμήνευσε τους ρόλους της Μακαρίας και της Ιόλης, ο spinto τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, ερμήνευσε το ρόλο του Ευρυσθέα, η εξαίσια φωνητικά και σκηνικά μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη, ερμήνευσε το ρόλο της Αλκμήνης, και ο πιανίστας Παντελής Λεγάκης, είχε άρτια μουσική διεύθυνση και συνοδεία.
Τους σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες πλαισίωσαν οι ταλαντούχοι μουσικοί: Φλάουτα: Μισέλ Ντρίζα - Ζαχαρούλα Σαπέρα. Κλαρίνα: Βασιλοπούλου Γαλήνη - Δάφνη Άννα - Καρδαράς Τάκης - Φίλης Γιάννης. Σαξ Σοπράνο: Μωραίτη Στελλα. Σαξ Αλτο: Μωραιτάκη Γλυκερία - Σαπέρα Σοφία - Βασιλοπούλου Ρουμπίνη - Κυριακόπουλος Νίκος. Σαξ Τενόρο: Ειρήνη Λούκου. Τρομπόνια: Ρούσσης Σωτήρης - Αντώνης Σαπέρας. Κρουστά: Αριγκώνης Χρήστος - Στέλιος Μένος - Στρατουδάκης Δημήτρης.

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τις υπέροχες φωνές και την θεατρική ερμηνεία των λυρικών καλλιτεχνών και καταχειροκρότησε την παράσταση. Στο τέλος μέσα στα χειροκροτήματα όλοι οι καλλιτέχνες τραγουδιστές, μουσικοί, διοργανωτές και ο συνθέτης υποκλίθηκαν κάτω από ένα γεμάτο φεγγάρι στον ουρανό της Αρχαίας Κόρινθο. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, καλλιτέχνες και κοινό.
 
 
Τραχίνιες: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Τραχίνιες: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου