Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

G. Puccini TOSCA 22, 25, 27/ 11 // ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


22, 25 και 27 Νοεμβρίου 2017 Στις 20:30
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής (Μ1)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 
http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=2984

ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (SKULL OF YORICK PRODUCTIONS) - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - OPERA CLASSICA EUROPA

Μία από τις πιο θρυλικές όπερες που έχουν γραφτεί ποτέ, η Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι ανεβείνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας.
Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Victorien Sardou La Tosca, ένα έργο που αποτελούσε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας Sarah Berhardt, η Τόσκα είναι ένας από σημαντικούς ρόλους της Μαρίας Κάλλας, με αποκορύφωμα την μαγνητοσκοπημένη παράσταση στην Βασιλική Όπερα, Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο, 1964 σε σκηνοθεσία Τζεφιρέλλι να αποτελεί σταθμό στην ιστορία του έργου.
Η Τόσκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "θρίλερ", απεικονίζοντας στη σκηνή έντονες σκηνές ψυχολογικής και σωματικής βίας. Εϊναι όπερα που διακατέχεται έντονα από τα χαρακτηριστικά του Βερισμού, αλλά και τις τεχνικές leitmotif του Richard Wagner, με τη μουσική ιδιοφυΐα του Πουτσίνι στα καλύτερα της, δημιουργώντας ίσως την πιο έντονη αγωνιώδη μουσική ατμόσφαιρα στο οπερατικό ρεπερτόριο.
Την σκηνοθεσία/φωτισμούς υπογράφει ο Φίλιππος Μοδινός, τα σκηνικά είναι του Γιώργου Λεπίδα και τα κοστούμια είναι της Opera Classica Europa.

Υπόθεση:
Ο φυγάς Αντζελόττι κρύβεται στην εκκλησία του Σαν Αντρέα στη Ρώμη όπυ βρίσκει τον ζωγράφο και παλιό του σύμμαχο Μάριο Καβαραντόσσι. Ο Καβαραντόσσι αποφασίζει να βοηθήσει τον Αντζελόττι να ξεφύγει από τα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας, του διαβόητου διεφθαρμένου βαρόνου Σκάρπια, ενώ παράλληλα αποκρύπτει τις προθέσεις του και από την ερωμένη του, την διάσημη τραγουδίστρια Φλόρια Τόσκα.
Ο Σκάρπια μετά από έρευνα συλλαμβάνει τον Καβαραντόσσι για να τον ανακρίνει για την τοποθεσία του Αντζελόττι. Παράλληλα, καλεί και την Τόσκα και εκβιάζει με διάφορους τρόπους το ζευγάρι, ώστε να αποσπάσει την πληροφορία που θέλει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποσπάσει και την ερωτική εύνοια της Τόσκα.
Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Φίλιππος Μοδινός
Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας
Κοστούμια: Opera Classica Europa

Ερμηνεύουν:
Τόσκα: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Καβαραντόσσι: Φίλιππος Μοδινός
Σκάρπια: Πέτρος Σαλάτας
Σακριστάνο: Αλέξανδρος Γάβαρης
Αντζελόττι/Φύλακας: Βασίλης Ασημακόπουλος
Σπολέττα: John Rowman
Σιαρόνε: Γιάννης Νάκος
Βοσκός: θα ανακοινωθεί


Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

40€ (25€*), 35€ (20€*), 30€, (15€*), 25€ (10€*), 20€ (5€*)
* φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης)


https://www.facebook.com/events/1974725876111874/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου