Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Καλεσμα Εθελοντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Ο "ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ "ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Η ομάδα πείρα(γ)μα καλεί άντρες και γυναίκες εθελοντές να πάρουν μέρος σε μία βιωματική αναπαράσταση-δράση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη».
Οι άνδρες εθελοντές καλούνται να υιοθετήσουν το όνομα και την ταυτότητα κάθε ενός από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Ναζί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, ενώ οι γυναίκες εθελόντριες καλούνται να ενσαρκώσουν τις μανάδες, γυναίκες, κόρες, αδερφές των εκτελεσμένων συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση/εγκατάσταση της ομάδας πείρα(γ)μα «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων». βασισμένης στο ομώνυμό ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα (εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ) που ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 έως και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.
Η παράσταση ξεκίνησε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής τον Ιούνιο του 2014, ακολούθησε ένα σημαντικό οδοιπορικό μνήμης σε μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας κι επιστρέφει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να μας μεταφέρει στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου την παραμονή κι ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 1944, στο πρωινό προσκλητήριο, στο διάλογο μεταξύ του διοικητή του στρατοπέδου Φίσσερ με το Ναπολέοντα Σουκατζίδη, στη μεταφορά κι εκτέλεσή των διακοσίων στην Καισαριανή, αλλά και στην ταφή τους στην Κοκκινιά και την αγωνιώδη αναζήτηση της ταυτότητας των νεκρών από τους συγγενείς σε μια προσπάθεια θεατές και συμμετέχοντες να επανασυνδεθούν βαθύτερα με αυτόν τον τόπο μαρτυρίου και αγώνα μέσα από τη βιωματική διαδικασία. Στιγμές και γεγονότα της ίδιας ιστορίας ιδωμένες διαφορετικά με έναν κοινό σκοπό-λόγο, την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και τους συσχετισμούς με το σήμερα.
Καμία πρότερη θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η παρουσία σας στην πρόβα και στο δρώμενο.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 με έναν από τους παρακάτω τρόπους κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας:
1)με sms αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο στα τηλέφωνα: 6939 669218 και 6939 671800
2)μέσω e-mail στη διεύθυνση omadapeiragma@gmail.com αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο επικοινωνίας
3)με γραπτό μήνυμα στη σελίδα της ομάδας πείρα(γ)μα στο facebook :www.facebook.com/piragma αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο επικοινωνίας
Η ομάδα πείρα(γ)μα
Αγγελική Κασόλα
Ειρήνη Μελά
Γιάννης Καρούνης


https://www.facebook.com/events/167407770501770/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου