Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Voz Latina H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με την Arlyn Gonzalez σε μία latin jazz μουσική βραδιά

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συναντά την Arlyn Gonzalez στη συναυλία “Von Latina”, που παρουσιάζει οΟργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις8μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Οι μοναδικοί ρυθμοί της Big Band και η μαγευτική φωνή της Κουβανής καλλιτέχνιδας θα ταξιδέψουν το κοινό στις μουσικές του κόσμου με latin jazz μελωδίες.
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης
Arlyn Gonzalez
Η Arlyn Gonzalez  γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας. Από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να σπουδάζει μουσική στο Ωδείο Manuel Saumell. Συνέχισε τις σπουδές  της στην μουσική στο ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών) στην Κούβα. Το '93, εντάχθηκε στην ομάδα "MEZCLA", ως τραγουδίστρια και πιανίστρια, με την οποία περιόδευσε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και συμμετείχε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ World Music Mariannensplatz, Βερολίνο, Skagen Φεστιβάλ, Δανία, Karrebaeksminde Jazz Festival, Hafenfest, Αμβούργο, Γερμανία. Από το 2002 ζει στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τον Δημήτρη Σεβδαλή στο Μέγαρο Μουσικής, την Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, την Άννα Βίσση, τον Αντώνη Ρέμο κ.α
Big Band Δήμου Αθηναίων
Η Big Band ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.  
Το ρεπερτόριο, που ερμηνεύει, περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ.
Η Big Band έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια. Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής, όπως οWilliam Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει  συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες.
Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν τη Big Band έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και για την ευελιξία τους στην ερμηνεία  των διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9243760. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  Αίθουσα «Θέατρο»:
Πειραιώς 206 – Ταύρος, τηλ. 210 3418550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου