Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο σπουδαίος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης διευθύνει Schubert, Bruch και Richard Wagner

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα των Franz Schubert, Max Bruch και Richard Wagner

Μελωδίες από σπουδαίες συνθέσεις του μουσικού ρομαντισμού θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με έργα κορυφαίων συνθετών του καλλιτεχνικού κινήματος της Δυτικής Ευρώπης, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ.
Στη συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει την Εισαγωγή από το μουσικό δράμα Ταγχώυζερ του Richard Wagner, τη Συμφωνία αρ. 9 («Μεγάλη») σε ντο μείζονα του Franz Schubert και το Διπλό Κοντσέρτο για βιολί και βιόλα του Max Bruch με σολίστ τη Στέλλα Τσάνη (βιολί) και τον Ηλία Σδούκο (βιόλα).
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
Σε εντατικότατους ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και το αποτέλεσμα αξιοσημείωτο δείχνει μια καταπληκτική συναυλία. Οι μουσικοί της ορχήστρας αξεπέραστοι εχουν εμβαθύνει στα έργα της απαιτητικής ρομαντικής περιόδου σε σημείο που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις γνωστές μεγάλες ορχήστρες του εξωτερικού. 
Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης τόνισε: "Έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε σημαντικά έργα του αποκορυφώματος της ρομαντικής περιόδου της μουσικής. Έχουμε πολύ εργαστεί με τους μουσικούς και τους σολίστ πάνω στον ήχο και την ερμηνεία. Είμαι ευχαριστημένος από το ποιοτικό αποτέλεσμα όλων των μουσικών της ορχήστρας". 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 9243760.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Μηχανουργείο» (Δ12):
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

- See more at: http://www.opanda.gr/?p=7619#sthash.1AByEbjC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου