Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΝORMA όπερα του V. Bellini


Μετά την επιτυχία της στο 1ο Φεστιβάλ Όπερας Θεσ/νίκης, η ιστορική όπερα "ΝORMA" (Νόρμα) του V. Bellini ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας, ΦΙΞ -in art
Παραγωγή: Skull of Yorick Productions, ΦΙΞ -in art, Ο.Μ.Μ.Θ

Με τη σοπράνο Τζένη Δριβάλα στον ομώνυμο ρόλο.
Πρωταγωνιστούν επίσης: Φίλιππος Μοδινός (Πολλιόνε), Κασσάνδρα Δημοπούλου (Ανταλτζίζα), Σταύρος Κρητικόπουλος (Φλάβιο) κ.ά
Συμμετέχει η χορωδία ANATOLIA COLLEGE ALUMNI ASSOCIATION CHORALE υπό τη διεύθυνση της Κας Γιάννας Αθανασιάδου    

Με ελληνικούς υπέρτιτλους
Ορχήστρα: Skull of Yorick Productions
at 8:30 PM - 10:15 PM

Thessaloniki Concert Hall

Thessaloníki, Greece
Λίγα λόγια...
Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του λυρικού έργου Norma έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα του λυρικού ρεπερτορίου και έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική λυρική παράδοση, λόγω της διάσημης ενσάρκωσης του ομώνυμου ρόλου από τη Μαρία Κάλλας και την εκτέλεση της άριας "Casta Diva". Τώρα, έχοντας μια υψίφωνο του επιπέδου της Τζένης Δριβάλα, που έχει βαφτιστεί "η διάδοχος της Κάλλας" από το ιταλικό κοινό και τους κριτικούς, η εταιρεία Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art, ανεβάζει μία παράσταση εποχής που θα ταξιδέψει το κοινό πίσω, στις διαμάχες των αρχαίων Ρωμαίων με τους Γαλάτες. Κατά την πάγια τακτική της, η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει, στον βαθμό που είναι εφικτό, συντελεστές από τη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και της χώρας.

https://www.facebook.com/events/192179354472236/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου