Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑPΜΑΤΑ 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΕΤΣΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 
ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΤΑ 2014
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΕΤΣΩΝ
 Για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αρμάτας 2014 που διοργανώνει ο δήμος Σπετσών με 2 εκπληκτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Γεωργία  από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2014
Συγκεκριμένα, τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων θα εκπροσωπήσει το μοναδικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Αρτάκης Εύβοιας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Βαγγέλη Γιαννακάρα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30
ενώ κατά την μεγάλη τελετή λήξης των εκδηλώσεων την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 θα παρουσιασθεί το εξαιρετικό χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαουγραφικού Συλλόγου από την Γεωργία “Patara Emigrantebi” με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Oto Leverashvili.
«Το ιστορικό νησί των Σπετσών με την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά και την Ιστορία αιώνων των γενναίων Σπετσιωτών φιλοξενεί και για το 2014 την σειρά εκδηλώσεων που αποτελούν σταθμό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με άρωμα και χρώμα πολιτισμού όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές μας χώρες δίνοντας βήμα στον διάλογο του πολιτισμού των λαών. Να είστε όλοι εκεί!» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΑΡΜΑΤΑ / 6 - 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 20:00 - Μουσικο - εικαστική βραδιά «ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ» στην αίθουσα τέχνης  «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι, στο πιάνο η Bernadette Delahaye.
Εκθέτουν οι: Αλιφαρμάκη Ελένη, Καρδάση Αικατερίνη, Κριεμάδη Θεοδώρα, Μπούφης Θεόδωρος, Μπρατοπούλου Ευαγγελία.
 ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 -18:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό ναό «Παναγία Αρμάτα», χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Τροιζηνίας και Ερμιονίδος κ.κ. Εφραίμ.
21:00 - Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 07:00 - Εορταστικοί κανονιοβολισμοί - 07:30 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό «Παναγία Αρμάτα».
09:30 - Συνάντηση επισήμων στον ιστορικό χώρο της «Αρμάτας»
10:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Παναγία Αρμάτα» - Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο «Κοσμά Μπαρμπάτση» - Πανηγυρικός, από τη φιλόλογο Μαρία Καράκαλου.
21:00 - Μουσικό σεργιάνι στην παράδοση με την ορχήστρα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ»
(συμμετέχουν οι γλεντηστάδες Μεσσοποτάμου Λέσβου και η Χορευτική Ομάδα Δήμου Κρανιδίου).

ΤΡΙΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 20:00 - Μουσικοχορευτική παρουσίαση της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη, καθηγήτριας -  Μουσικής- Μουσικοκινητικής Αγωγής Δημοτικού Σχολείου Σπετσών.
20:45 - Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΜΙΛΑ, ΜΗΛΑ, ΜΑΓΙΚΑ» από τη Θεατρική Ομάδα «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ».

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 20:30 - Χοροί μοντέρνοι και LATIN από τη Χορευτική Ομάδα Σπετσών (διδασκαλία - επιμέλεια: Μαίρη Στασινοπούλου).
21:30 - Μουσική εκδήλωση από τους «FUEGO ESPANOL», με άριες, ρομάντζες, και σερενάτες από την Ισπανία.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014  - 20:30 - Χοροί από το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Αρτάκης Εύβοιας "ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ"  (υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων)
21:30 - Μουσική εκδήλωση από τους «ENCARDIA» με ακούσματα της κάτω  Ιταλίας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 19:30 - Παράσταση της Εθνικής Λυρικής σκηνής (ΟΠΕΡΑ ΜΠΟΕΜ του Puccini), προσφορά του Ιδρύματος της Αναργυρείου Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) στην Πνευματική Καποδιστριακή Στέγη (χορηγία Αθανασίου Μαρίνας Μαρτίνου).
21:00 - Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό (χορηγός: Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Νήσων).
 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 19:00 - Υποδοχή επισήμων στο Δημαρχείο Σπετσών 20:15 - Μουσικό Ταξίδι με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού (Συμμετέχουν: Μπιράκος Θεόδωρος – Βαρύτονος, Μωϋσίδου Ευδοκία – Σοπράνο, Σαλαμπασόπουλος Σταύρος – Τενόρος, Χαζιράκη Νίκη – Σοπράνο, υπό τη Δ/νση του Αρχιμουσικού - Πλωτάρχη Π.Ν. Γεωργίου Τσιλιμπάρη).
21:00 - Παραδοσιακοί Χοροί από τους μαθητές/τριες των Σχολείων των Σπετσών  (διδασκαλία - επιμέλεια: Βαρβάρα Μπρατοπούλου).  
21:15 - Χαιρετισμός Δημάρχου Σπετσών, κ. Παναγιώτη Κ. Λυράκη. Αναπαράσταση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ (αφήγηση από το φιλόλογο Βασίλειο Μπακύρα σε κείμενα του φιλολόγου Παύλου Παρασκευαΐδη, αφήγηση-μετάφραση στα Αγγλικά από τον Παύλο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, μουσική επιμέλεια: Βασίλειος Πατέλης) - Ρίψη Πυροτεχνημάτων
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - 07:00 - Εορταστικοί κανονιοβολισμοί - 07:30 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
10:00 - Αναχώρηση επισήμων από την πλατεία Ποσειδωνίου
10:30 - Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, κατάθεση στεφάνων και πανηγυρικός από την ιστορικό Καλλιόπη Δραπανιώτη.
12:00 - Ρίψη Στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας
20:30 - Χοροί από την Γεωργία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο “PATARA EMIGRANTEBI” (υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων)
Όσες εκδηλώσεις δεν αναφέρουν τοποθεσία διεξαγωγής, θα λάβουν χώρα στην πλατεία Ποσειδωνίου. Με την υποστήριξη και χορηγία των Επαγγελματιών, των Συλλόγων και των Φίλων των Σπετσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου