Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ SimUnesCΟ 2014 ΣΤΗΝ KEPΚΥΡΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ SimUnesCΟ 2014 ΣΤΗΝ KEPΚΥΡΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ SimUnesCO 2014 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου προσομοίωσης της λειτουργίας των οργάνων της UNESCO, SimUnesCo 2014, το οποίο διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, των Πρεσβειών της Γαλλίας και της Ισπανίας,  του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Την διοργάνωση ανέλαβαν εξ ολοκλήρου Φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την υψηλή εποπτεία του Διευθυντή του ΕΝΟΠΟΤΕΜ Αναπλ. Καθηγητή κ. Μιχάλη Πολίτη.
Στο Συνέδριο μετείχαν Φοιτητές και Μαθητές λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου οι μετέχοντες κλήθηκαν, εκπροσωπώντας κράτη μέλη της UNESCO, να συζητήσουν επί ορισμένων ζητημάτων που απασχολούν τον διεθνή Οργανισμό. Είχαν οργανωθεί σε πέντε επιτροπές, εκ των οποίων οι τέσσερις εργάστηκαν με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά και η πέμπτη με γλώσσα εργασίας τα Γαλλικά. Κάθε επιτροπή κατέληξε σε ένα σχέδιο συστάσεως (κατά τα πρότυπα των συστάσεων της UNESCO), τα οποία συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του SimUnesCo.
Οι Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που είχαν αναλάβει την διοργάνωση του Συνεδρίου μετέφεραν το μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος και παρουσίασε τις Πολιτιστικές, Εκπαιδευτικές, Περιβαλλοντικές καθώς και με επίκεντρο την Αλληλεγγύη Δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως καλή πρακτική για την υλοποίηση των σκοπών και στόχων της UNESCO.
 
 Simulation of UNESCO, Corfu, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου