Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ


"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 Σε αυτή την έκθεση με θέμα "Πνευματική Αναγέννηση” που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο Νικόλαος Χατζηελευθερίου και η Ειρήνη Τελίδου προσδοκούν να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις των απορημένων σ΄εναν κόσμο αιωνιότητας και να φανερώσουν 
τα κρυμμένα μυστικά της τέχνης της μετουσίωσης της ύλης, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους για τον κόσμο που αντιλαμβάνονται, προτείνοντας εναλλακτικές πραγματικότητες, ενισχύοντας τις θεικές, τις ανώτερες.
Η επιλογή του να ζείς χαράζοντας τα όνειρα σου κάπου μέσα στο χρόνο είναι θέμα ελευθερίας.

25 Σεπτεμβρίου εώς 6 Οκτωβρίου 2014
Ώρες παρουσίασης της εκθέσεως 19:00 - 23:00
Εγκαίνια, Σαββατο 29 Σεπτεμβρίου 21:00

Πνευματικό Κέντρο ¨Μελίνα Μερκούρη¨
Καρυταίνης 1 & Γρηγορίου Λαμπράκη, Κορυδαλλος
1ος 'Οροφος, Αίθουσα Κ

Mε την υποστήριξη των:
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων(www.unescopireas.gr)
Θήτα Χώρος (www.thetahealinggreece.gr)
Υπερνόησης (www.ypernoisis.gr)

----------------------------------------------------------
Ακολουθούν βιογραφικά των καλλιτεχνών

ΕΙΡΗΝΗ ΤΕΛΙΔΟΥ
Ζωγραφική - Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας - Διακόσμηση
Mέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας   
                                                                                    
Βιογραφικό
                                 
 Η Ειρήνη Τελίδου άρχισε να ζωγραφίζει  από τεσσάρων χρονών  με την ενθάρρυνση της  μητέρας της η οποία σαν εκπαιδευτικός αναγνώρησε τη κλήση της προς τα εικαστικά, όπως και οι μετέπειτα δάσκαλοι  και 
καθηγητές της οι οποίοι της ανάθεταν τα σκηνικά και τις διακοσμήσεις των θεατρικών παραστάσεων και των σχολικών εορτών.
 Τα  εφηβικά της χρόνια ήταν σημαντικά για  την πρακτική εξάσκηση της τεχνικής της και μετά το λύκειο σύχναζε σαν ακροάτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.
 Το 1983 παρακολούθησε μαθήματα  σκίτσου και ζωγραφικής  στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηνών.

  Από το 1984 άρχισε να ασχολείται με την αερογραφία σε πολυτελείς μηχανές και αυτοκίνητα, μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, ποικίλες καλλιτεχνικές εργασίες, διακοσμήσεις σε club και καταστήματα, σκηνικά  
του θεάτρου “Κάρολος Κούν ” , ντεκόρ διαφημήσεων κ.λ.π.
 Το 1986 οργανώνει την πρώτη ατομική της έκθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Έκφραση” στον Κορυδαλλό.
 Παράλληλα  με την καλλιτεχνική δράση αποφοίτησε από τη σχολή ακτινολόγων εμφανιστών της Σ.Β.Ι.Ε. και ανάλαβε  το 1987  την θέση βοηθού ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νίκαιας μέχρι το 1999.
 Σε αυτό το διάστημα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας τέχνης Εικαστικό Ταξίδι” και οργάνωσε τρείς ομαδικές εκθέσεις: στο Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Νίκαιας 1995, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού 1995 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 1996.
 Το 1996 παραδίδει μαθήματα αερογραφίας και γραφίτι στο ίδρυμα αποκατάστασης νέων “’Αρσις”στην Αθήνα και συμμετέχει με τους μαθητές της στο φεστιβάλ ζωγραφικής, κόμιξ και γραφίτι στον “Τεχνοχώρο” στο Γκάζι.
 Την ίδια χρονιά οργανώνει επίδειξη της τέχνης της αερογραφίας στο Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας στο λόφο του Στρέφι.
 Το 1999 έκρινε ότι η δουλειά της σαν δημόσιος υπάλληλος την εμποδίζει να εξελιχτεί καλλιτεχνικά και πνευματικά και έτσι παραιτήθηκε.Έκτοτε ασχολήται με τη ζωγραφική, τη διακόσμηση χώρου σε διεθνή 
φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής (Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ινδία), την  ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, την δημιουργική χρωματοθεραπεία και  διάφορες εναλλακτικές θεραπείες.
 Τα πολυετή ταξίδια της σε ψυχεδελικές και πνευματικές ανατολικές κουλτούρες την ενέπνευσαν να δημιουργήσει μία συλλογή έργων πού η οποία  στο μεγαλύτερο  μέρος της απεικονίζει τα ενεργειακά πεδία και 
σώματα, τα τσάκρας, την αύρα,  τόσο των Γήινων* ή συμπαθητικών εξωγήινων όσο και μεγαλύτερων σωμάτων όπως η γή, οι πλανήτες και το απέραντο ολογραφικό σύμπαν και  επίσης τις ηλεκτρομαγνητικές και 
νοητικές δυνάμεις που συνδέουν όλες αυτές  τις υπάρξεις μεταξύ τους.      
*(σημ:Γήινοι είναι όλοι οι άνθρωποι, οι φίλοι μας τα ζώα, τα φυτά, οι κρύσταλλοι…)
 Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και πρώτες ύλες όπως μολύβια ακουαρέλλας, τέμπερες, ακρυλικά, φωσφορούχα ακρυλικά και λάδια τα οποία τοποθετεί σε διάφορες βάσεις όπως χαρτί, μουσαμά, ξύλο, ύφασμα, τοίχο, μέταλλο κ.α. προσθέτοντας ημιπολύτιμους λίθους, ηλεκτρονικά τσιπάκια και ανακυκλώσιμα υλικά.
 Η  τέχνη της φέρνει στην επιφάνεια τις διαστάσεις τόσο των εσωτερικών μας κόσμων όσο και του απέραντου σύμπαντος. Τα θέματα της απεικονίζουν πολλές προσωπικές εμπειρίες και την αγάπη της για την 
πνευματικότητα, τις εναλλακτικές θεραπείες, το ανθρώπινο δυναμικό, το ζωικό βασίλειο, την μητέρα φύση, τα εξωτικά τοπία και τους αρχαίους πολιτισμούς σε συνύπαρξη με την σύγχρονη τεχνολογία.
 Σε πολλά από τα πρωτότυπα έργα της έχει κάνει ηλεκτρονική επεξεργασία και διαθέτει μεγάλη συλλογή  σχετικά με την χρωματοθεραπεία, την κρυσταλλοθεραπεία, τις δομές του DNA, τις διάφορετικές συχνότητες, τις 
δονήσεις όπου πάλλονται τα πάντα, τις δίνες που δημιουργούν, τα ενεργειακά κύματα, τις ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες και γενικά τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο που μας περιβάλει.
 Η παράλληλη ενασχολησή της με εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και βιοενέργειας την βοηθούν ώστε να εκφράσει τις εμπειρίες αυτών των αισθήσεων αποτυπώνοντας τες  σε εικόνες μέσα από τη τέχνη της.
 Το 2001-2003 ανέλαβε  φωτοανακλαστικές διακοσμήσεις σε φεστιβάλ μουσικής στη Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία.
 Τα έτη  2003-2004 έκανε πρακτική εξάσκηση στους κλασσικούς νατουραλίστες Αivazovsky και Shishkin στη Ρωσία η οποία την βοήθησε να εξελίξει και να βελτιώσει την τεχνική της.
 Από το 2004 εώς το 2007 έκανε διακόσμηση σε διάφορα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Γκόα της Ινδίας.
 Το καλοκαίρι του 2008 διακοσμεί το “Sonica Festival” στην Ιταλία.Μετά από μια δεκαετία ταξιδιών ξαναγυρίζει στα ελληνικά δρώμενα με ομαδικές εκθέσεις μαζί με την ομάδα  “Friends of Art” του Γιώργου Βανάκου στη γκαλερί  “Obi Up Town” στο κέντρο της Αθήνας το  Δεκέμβριο του 2008, στη γκαλερί “Αsh in Art”  στο Φιξ το 2009  και στο πολυχώρο “Pantou” στου Ψυρρή  τον Ιανουάριο του 2010.
 Το Μάιο του 2009 λαμβάνει μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό καλλιτεχνικής ανησυχίας “Fuctart”από τη Θεσσαλονίκη τεύχος 2 και συμμετέχει στην έκθεση βραβευθέντων.
 Τον Απρίλιο 2010 συμμετέχει στη διακόσμηση στο “Psyculture Festival” ηλεκτρονικής μουσικής στη Δράμα.
 Το Μαίο του 2010 οργανώνει ατομική έκθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Nosotros” στα Εξάρχεια.

 Από τον Ιούνιο του 2010 μετάφερε το στούντιο και την εργασία της στη Σύρο παραδίδει εθελοντικά μαθήματα ζωγραφικής στα παιδιά της “Στέγης” (Μ.Κ.Ο, Κοινωνική υποστήριξη ανηλίκων και εφήβων στη Σύρο) και διοργανώνει τις εκθέσεις τους.
 Τον Ιούλιο του 2010 διακοσμεί στο “Full Μoon Festival” στο Βερολίνο.
 Τον Αύγουστο 2010 εκθέτει στη γκαλερί χειροτεχνείας της Θάνιας Σαμιωτάκη “Βelieve in Fairytales”  στη Μύκονο.
 Στις 14-29 Αυγούστου διοργανώνει στο “Ενυδρείο’’ Σύρου ατομική έκθεση για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του ιδρύματος “Αmritapuri” Ινδίας με θέμα “Aura” και στα πλαίσια αυτής, διήμερη συναυλία ηλεκτρονικού σιτάρ με τον Paco Rodriguez.
 Από τις 10 Νοεμβρίου 2010 είναι μέλος του Επιμελλητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας μετά από εισαγωγικές καταρκτήριες εξετάσεις.Στις 1-26 Δεκεμβρίου 2010 εκθέτει στο “Βραζιλιάνα”  στα Άνω Πετράλωνα Αθήνας  τη νέα της συλλογή “Spiral Worlds” που εμπνεύστηκε από το ταξίδι της στις καλλιτεχνικούς ναούς της ανθρωπότητας στο Damanhur Ιταλίας.
 Τον Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2010  παίρνει μέρος στη μεγάλη Ultraviolet (φωτοανακλαστική) διακόσμηση στο “Harmonia Εvent” φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής  στην Αθήνα.
 Τον Μάιο 2011 διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα τέχνης “Ερμούπολη” στο Δημαρχείο Σύρου με θέμα: “Επιστήμη και Πνευματικότητα”  με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της “Στέγης” με την συμμετοχή των παιδιών με τα αρχικά μαθήματα τους.
 Τον Αύγουστο 2011 διακοσμεί το “Μusic and Cultural Festival”   στην Αρχαία Ολυμπία.
 Το Σεπτέμβριο 2011 φιλοξενείται από την αίθουσα “Θεία Μέθη” και εκθέτει την νέα της συλλογή με τίτλο “Θήτα Κύματα”   βασισμένη στα τελευταία της σεμινάρια πάνω στη Θήτα Θεραπεία πάλι με την συμμετοχή των μαθητών της από τη “Στέγη”
 Επίσης τέλη Σεπτέμβριου 2011, εκθέτει στο “Βoheme del Mar”  στη Σύρο έργα με θέμα τα “Πνεύματα συναντούν τα οινοπνεύματα”
 Το Μάρτιο 2012  εκθέτει στην αίθουσα “Ερμούπολη” στη Σύρο στα πλαίσια έκθεσης με ανακυκλώσιμα υλικά  και τον Απρίλιο διοργανώνει στη ίδια αίθουσα την ετήσια καθιερωμένη πια έκθεση των παιδιών της “Στέγης’’  με 
την προχωρημένη πιά εργασία τους.
 Το Ιούνιο 2012 συμμετέχει στην ομαδική έκθεση που διοργανώνει η γκαλερί “Κώστας Λεούσης”  στην αίθουσα τέχνης “Ερμούπολη’’ με τίτλο “Πνοές Ανέμων”  .Ατομική έκθεση “Η Ουτοπία υπάρχει”  με την συμμετοχή των μαθητών της από τη Στέγη στην αίθουσα “Θεία Μέθη’’  στη Σύρο,  Αύγουστος 2012.

 Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση των εγκαινίων στον “Πολυχώρο” στα Τάλαντα, Σύρου τον Αύγουστο του 2012. 
 Ατομική έκθεση με την συμμετοχή των μαθητών της από τη “Στέγη’’  τον Σεπτέμβριο του 2012 στο πρώην Λαογραφικό Μουσείο στην Άνω Σύρο.
 Συμμετοχή στην έκθεση “Fat Cut Upcycling”   στις 30-31 Μαϊου 2013 στη Σύρο με ανακυκλώσιμα υλικά.
 Τον Απρίλιο 2013 διοργανώνει την έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της “Στέγης’’ με μερική προσωπική συμμετοχή στην αίθουσα τέχνης “Ερμούπολη”  .
 Από 11 Αυγούστου εώς 11 Σεπτεμβρίου 2013 συμμετέχει στο εγχείρημα “OpenArt Studios”  στη Σύρο όπου ανοίγει το στούντιο όπου ζωγραφίζει για το κοινό και επίσης παίρνει μέρος στις ομαδικές εκθέσεις του  εγχειρήματος στην αίθουσα τέχνης Γ.& Ε. Βάτη στις 11 Ιουλίου και 4 Σεπτεμβρίου.
 Το Νοέμβριο του 2013 μετακινεί το στούντιο της στην Ερέτρια Ευβοίας όπου και διοργανώνει εργαστήρια βιωματικής χρωματοθεραπείας και ζωγραφικής για παιδιά και μεγάλους.
 Toν Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχει στην  έκθεση τέχνης της ομάδας “Friends of Art”  στο Suis Generis, Αθήνα
 Το Μάρτιο του 2014 συμμετέχει στα εναλλακτικά φεστιβάλ “Therapy Planet”  στο Tεχνοχώρο στο Γκάζι και “Alterscope”  στο  Caravel Hotel.
 Η τελευταία της καλλιτεχνική εργασία έχει θέματα σχετικά με διάφορες φυλές και κουλτούρες του κόσμου,  ανθρώπινα δικαιώματα, οικολογία και φυσική ζωή.

Iστοσελίδες                                               

Face book              Shanti Irena (Irenka Internationali)
Τηλ.επικοινωνίας 6972953736
Hλεκτρονική διεύθυνση    irenka_international@yahoo.com


----------------------------------------------------------

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Ξυλογλυπτική,  Καλλιτεχνικές κατασκευές, Γλυπτική)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Nικόλαος Χατζηελευθερίου γεννήθηκε στον Πειραιά , κατοικεί στη Νίκαια και ασχολείται με την ξυλογλυπτική, γλυπτική σε πέτρα και άλλα στερεά και τον πηλό.
  Δουλεύει σε διάφορα είδη κορμών και ριζών από δέντρα με παραδοσιακά εργαλεία σμήλευσης ξύλου.
  Έχει μαθητεύσει στο Δήμο Χαιδαρίου τα έτη 2001- 2003 κοντά στό δάσκαλο Λευτέρη Σπάρο, στο Δήμο Κερατσινίου τα έτη 2006 - 2010 με δάσκαλο τον Κώστα Λυπούδη και στη σχολή γλυπτικής στα εργαστήρια 
τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού με δάσκαλο τον Βασίλη Κατσιβελάκη.
  Ειναι μέλος του συλλόγου Εικαστικών  Καλλιτεχνών Ελλάδος « Ο Απελλής ».

            ‘Εχει συμμετάσχει  στις εκθέσεις:
1995    Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά με το σύλλογο «Εικαστικό Ταξίδι»
1995    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού με το σύλλογο «Εικαστικό Ταξίδι»
1996    Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το σύλλογο «Εικαστικό Ταξίδι».
2007   «Τεχνόδραση» με το σύλλογο UNESCO.
2007    Δήμο Παλαιού Φαλήρου με σύλλογο «Απελλής».
2008    Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  στη Ηλιούπολη.
2008    Δημαρχείο Αμαρουσίου.
2008    Γκαλερί Obi Up Town, Αθήνα με την ομάδα «Friends of art».
2009    Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» με τη ΔΗΠΕΠΟΚ.
2009    Πανελλήνια ‘Εκθεση Εικαστικής Τέχνης  στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»
             όπου και τιμήθηκε με βραβείο
2010     Eυρωπαική Έταιρεία  Επιστημόνων , Καλλιτεχνών, Λογοτεχνών
2010     «Παρνασσός», έκθεση βραβευθέντων  του έτους 2009.
2010     «Παρνασσός», ετήσια έκθεση.
2013     UNESCO, Aθήνα.
2013    Σύλλογος «Ανω ποταμών», Αργυρούπολη.
2013    Ορίζοντας γεγονότων, Βοτανικός
2013    ΕΡΤΕΚΟ, Κορυδαλλος
2014    «Suis Generis», Αθήνα με την ομάδα «Friends of art».
2014    Έκθεση των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού.

Tηλέφωνο 210 4973497
Facebook  Nikos Xatzis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου