Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΡΟΝΤΟ κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΡΟΝΤΟ



Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους,
Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων
της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντο Καναδά
Αγαπητοί εν Κυρίω,
Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.
Με τη χάρη του Θεού η Θεολογική μας Ακαδημία πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Σαράντα ένας (41) νέοι απεφοίτησαν εκ των οποίων είκοσι πέντε (25) ήδη χειροτονήθηκαν και υπηρετούν στις Κοινότητές μας ανά τον Καναδά.
Εφέτος έχουμε στην Θεολογική μας Ακαδημία επτά φοιτητές, οι οποίοι όλοι είναι πολύ καλά παιδιά και δύο θα αποφοιτήσουν.
Στην περιοχή του Τορόντο έχουμε κάθε χρόνο το δείπνο της τελετής απονομής πτυχίων των αποφοίτων της Θεολογικής μας Ακαδημίας και συνήθως παρευρίσκονται περίπου 600 με 700 συνδαιτυμόνες. Το γεγονός αυτό έχει δύο καλά. Πρώτον, θέτει στην δημοσιότητα το έργο και τον σκοπό της Θεολογικής μας Ακαδημίας και δεύτερον, αποφέρει για την Θεολογική μας Ακαδημία οικονομική βοήθεια, η οποία είναι εντελώς απαραίτητη για την λειτουργία της.
Στην περιοχή του Μόντρεαλ-Λαβάλ, ήδη οργανώνουμε ετήσιο δείπνο για την Θεολογική μας Ακαδημία, με θαυμάσια αποτελέσματα.
Είναι ανάγκη η Θεολογική μας Ακαδημία και το έργο της να γίνουν γνωστά σε όλο τον Καναδά, αλλά και να βοηθηθούν από όλες τις Κοινότητές μας. Από τους είκοσι πέντε (25) αποφοίτους της Θεολογικής μας Ακαδημίας οι οποίοι έχουν χειροτονηθεί, οκτώ (8) υπηρετούν στον Δυτικό Καναδά. Επομένως, ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι η Θεολογική μας Ακαδημία υπηρετεί ολόκληρο τον Καναδά.
Με την παρούσα μου παρακαλώ όλους τους ιερείς να οργανώνουν ετήσιο γεύμα ή δείπνο για την Θεολογική μας Ακαδημία. Όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κοινότητες στην ίδια πόλη, μπορεί το γεύμα ή το δείπνο να γίνεται σε συνεργασία με όλες τις Κοινότητες. Σε όλες τις άλλες κοινότητες, οι ιερείς μας πρέπει να φροντίσουν να οργανώνουν ένα γεύμα ή δείπνο ετησίως, για την Θεολογική μας Ακαδημία.
Όπως επανειλημμένα έχω ειπεί και έχω γράψει, έχουμε πολύ καλούς ιερείς στον Καναδά και είμαι βέβαιος, ότι θα φροντίσουν και για το ζήτημα αυτό, ώστε αφ’ ενός μεν η Θεολογική Ακαδημία και το έργο της να γίνονται γνωστά σε όλους, αφ΄ετέρου δε και οικονομικά να βοηθείται. Πιστεύω, ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβω, ότι ο ιερείς είναι η ψυχή της Κοινότητας και χωρίς καλούς και μορφωμένους ιερείς η Εκκλησία μας στον Καναδά δεν μπορεί να προοδεύσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους ιερείς μας και τις Κοινότητές μας για το έργο αυτό, όπως επίσης ευχαριστώ τον διευθυντή και τους καθηγητές της Θεολογικής Ακαδημίας οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Τρισάγιο Θεό, γιατί έχουμε καλούς ιερείς και γιατί η Θεολογική μας Ακαδημία κάνει ουσιαστικό και σπουδαίο έργο.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου