Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου.


 Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Ιδρύθηκε με σκοπό τη διάδοση και διάσωση της "καλής" ελληνικής μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε εξαιρετικά επιτυχημένες και σημαντικές συναυλίες, συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος, Χρόνης Αϊδονίδης κ.ά
Έχει παρουσιάσει σε ειδικά αφιερώματα το έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων του Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη καθώς επίσης και αφιερώματα στο ρεμπέτικο, λαϊκό, δημοτικό και έντεχνο τραγούδι. Αξιοσημείωτα είναι τα αφιερώματα που έγιναν στον Οδυσσέα Ελύτη και στον Αλέκο Αλεξανδράκη.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής έχει δώσει κατά καιρούς το παρόν  σε αποκριάτικα προγράμματα και χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Δήμου Αθηναίων με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, όπως επίσης και σε μουσικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ Βιβλίου. Έχει συνεργαστεί με την "Αθηναϊκή Φιλαρμονία" και τη "Big Band" του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας μελωδικά "ταξίδια" κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. 
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών με σημαντικότερες: στον Πολυχώρο Αθηναΐς, στον Πολυχώρο Ν. Κόσμου, στο Θησείο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Γηροκομείο Αθηνών, στο Αττικό Άλσος, στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κολωνού κ.ά.
ΦΩΤΟ DKOSTO                                                     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου