Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Δυνατά αρχίζει το 2014 τις εκδηλώσεις της η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων«Γνωριμία με την Σύγχρονη Ελληνική Μουσική
Δημιουργία» από τη Συμφωνική Ορχήστρα


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί τον Φεβρουάριο δύο συναυλίες στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» με το θεματικό άξονα: «Γνωριμία με την Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία». Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, έργα δύο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Με τον τρόπο αυτό, η Συμφωνική Ορχήστρα του συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προβολή και στην υποστήριξη της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, αλλά και στην εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη μουσική.
Στην πρώτη, την Τετάρτη 5/2, εκτός των άλλων έργων, θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η Θριαμβευτική Σουίτα του Ιωσήφ Βαλέτ (1968), υπό τη Δ/νση του Ανδρέα Τσελίκα.

Στη δεύτερη, τη Δευτέρα 17/2, θα ακουστεί, πάλι σε παγκόσμια πρώτη, η Συμφωνία της Γης του Παναγιώτη Καρούσου, υπό τη Δ/νση του Ελευθέριου Καλκάνη.
Την Τετάρτη 26/2, η Συμφωνική Ορχήστρα σας περιμένει στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία με αποκριάτικη διάθεση.
Ώρα έναρξης όλων των συναυλιών: 20.30
*Είσοδος ελεύθερη

Δεύτερο Masterclass
Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας

Μια προσφορά στους νέους Έλληνες μαέστρους σε διδασκαλία Μιχάλη Οικονόμου
Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο masterclass το καλοκαίρι, ο Οργανισμός προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο Β’ Πανελλήνιο masterclass διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9-15 Μαρτίου 2014, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι διεύθυνσης ορχήστρας, διεύθυνσης χορωδίας και τμήμα αρχαρίων. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα συμμετοχής ως ενεργό μέλος μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα. Διδάσκουσα καθηγήτρια και βοηθός μαέστρου στο τμήμα διεύθυνσης χορωδίας και αρχαρίων θα είναι η Αθανασία Κυριακίδου. Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των οκτώ σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.
Τα έργα που θα μελετηθούν είναι:
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
L. van Beethoven: Συμφωνία αρ.1. F. Schubert: Συμφωνία αρ.8 (ημιτελής). A. Dvorak: Συμφωνία αρ.8. W.A. Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Don Giovanni. G. Verdi: Εισαγωγή από την όπερα La forza del Destino.
Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προετοιμάσει τουλάχιστον μία από τις τρεις συμφωνίες ολόκληρη και τουλάχιστον μία 2 από τις δύο εισαγωγές. Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού Τ. 210 5284 800 www.cityofathens.gr/opanda
& Νεολαίας Δήμου Αθηναίων F. 210 5284 809 www.facebook.com/OpanAthens
Ακαδημίας 50, 106 79 Αθήνα email: opanathens@gmail.com

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
W.A. Mozart: Ρέκβιεμ
Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προετοιμάσει όλα τα χορωδιακά μέρη και προαιρετικά τα σολστικά.
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
W.A. Mozart: Μικρή νυχτερινή μουσική
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλε-κτρονικού ταχυδρομείου, αναλυτικό βιογραφικό, το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και τα έργα που θα προετοιμάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση conductingmaster-class@hotmail.com το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. Προαιρετικά μπορεί να αποσταλεί και διαδικτυακός σύνδεσμος (link) από πρόβα ή συναυλία στην οποία διευθύνουν.
Η λίστα των ενεργών μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις
3 Μαρτίου 2014.
Αποκριά στην Αθήνα
Πολύ κέφι, δημιουργική έκφραση, δυνατό χρώμα είναι και φέτος η κινητήριος δύναμη στο παζλ των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων για τη φετινή Αποκριά. Για φέτος τις Αποκριές η επιδίωξη του Δήμου Αθηναίων είναι να μας παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέ-ντι, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς όσο στις γει-τονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 15/2, ενώ η επίσημη έναρξή τους θα γίνει παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου με το πέταγμα του χαρταετού.
Τα Μουσικά μας Σύνολα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Συμφωνική Ορχήστρα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Χορωδία και η Big Band, θα είναι και φέτος οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Φέτος περιμένουμε όλο τον κόσμο στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, για μία Αθήνα γεμάτη ρυθμό, κέφι και φαντασία!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου