Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συνεχίζονται οι Συνελεύσεις της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο στο Vancouver



Συνεχίστηκαν οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ι. Μητρόπολης Τορόντο στο Vancouver. Την επίσημη έναρξη του ετήσιου πανηγυριού της Κοινότητας Ανατ. Vancouver έκανε ο Πρέσβης κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Μητροπολίτης Σωτήριος και Βουλευτές της Βρετανικής Κολομβίας και άλλοι επίσημοι με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κάσαρη.
Το πρωί της Κυριακής, έγινε Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Vancouver, όπου εκκλησιάστηκαν όλοι οι σύνεδροι και συνολικά περίπου 800 άνθρωποι, από τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός εκοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.
Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχε ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Vancouver κ. Η. Κρεμμύδας, η Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Vancouver κα T. Beggren.
Μετά την Θ. Λειτουργία οι 4 συνεργαζόμενες κοινότητες για την οργάνωση της Κληρικολαϊκής, Vancouver, Ανατ. Vancouver, Surrey και Victoria, παρέθεσαν γεύμα για όλους τους εκκλησιασθέντες στο θαυμάσιο πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Vancouver. Συμποσιάρχης ήταν ο κ. Π. Κλέτας και ομίλησαν, η πρόεδρος της Κοινότητας Vancouver κα Κερασιώτη, η πρόεδρος της Χριστιανικής Ορθοδόξου Νεολαίας Καναδά δις Τσεκούρα, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας κα Ε. Κουτσούγερα, η Επίτιμη Πρόεδρος της Κύπρου κα Τ. Beggren, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ε. Αγγελόπουλος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε ξενάγηση για όλους τους συνέδρους στα αξιοθέατα της πόλης του Βανκούβερ και όλοι κατέληξαν για δείπνο στο πανηγύρι της Κοινότητας Αν. Vancouver.
Το βράδυ έγινε Γεν. Συνέλευση των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και εκλογές του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά. Πρόεδρος επανεξελέγη η κα Ε. Κουτσούγερα.
Εφθασε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Α. Νεράντζης, Βουλευτής, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Ελλάδας στις Συνελεύσεις της Ι. Μητρόπολης, τον οποίο στο αεροδρόμιο υπεδέχθη ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ε. Αγγελόπουλος και ο Γεν. Πρόξενος Vancouver κ. Η. Κρεμμύδας.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την θαυμάσια διεξαγωγή των εργασιών των Συνελεύσεων μέχρι τώρα, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό των αντιπροσώπων. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τον οποίο είχαμε ποτέ στις συνελεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου