Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή άρχισε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση



Όμορφη η ημέρα της Δευτέρας. Άρχισε με την Θ. Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης, Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνοκαναδικής Κοινοβουλευτικής Φιλίας και Γενικός Γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Vancouver κ. Η. Κρεμμύδας και η Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Vancouver κα T. Berggren. Οι περισσότεροι συμμετείχαν στην Θεία Κοινωνία.
Στη συνέχεια άρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας με προσευχή, τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά και την φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν  περίπου 300 άτομα.  Αμέσως μετά την φήμη του Παναγιωτάτου, παρακολουθήσαμε, σε μεγάλης διάστασης επιφάνεια (DVD), το εμπνευσμένο και υπέροχο μήνυμά του, από τον ίδιο τον Παναγιώτατο. Επισυνάπτεται το μήνυμα του Παναγιωτάτου σε γραπτό λόγο.
Θαυμάσια μίλησε ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης αναφερόμενος στις αξίες της Πατρίδας Ελλάδας και της Ορθοδοξίας και στο έργο που επιτελείται από την Εκκλησία μας στον Καναδά. Στο τέλος όρθιοι οι σύνεδροι τον επευφήμησαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Ακολούθησε ομιλία του Πρέσβη κ. Ε. Αγγελόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο της Ι. Μητρόπολης και ιδιαίτερα της Θεολογικής Ακαδημίας (σημειώνεται εδώ με ευγνωμοσύνη, ότι ο Πρέσβης ήταν ο κύριος μοχλός που το πτυχίο της Θεολογικής μας Ακαδημίας αναγνωρίζεται σαν ισότιμο με τα πτυχία των Πανεπιστημίων της Ελλάδας από το ΔΟΕΤΑ). Ο κ. Πρέσβης, επήνεσε το έργο της Εκκλησίας στον Καναδά και αναγνώρισε την σωστή ηγεσία του Μητροπολίτη Σωτηρίου.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Vancouver κα T. Berggren.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε με θέμα «Το πνευματικό έργο της Ιεράς μας Μητρόπολης». Περίληψη της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου επισυνάπτεται.
Ακολούθησε γεύμα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και των Αρχόντων, όπου συμμετείχε ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Vancouver κ. Η. Κρεμμύδας, η Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Vancouver κα T. Berggren, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Στο σεμινάριο που ακολούθησε μίλησε ο π. Θ. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιερέων του Καναδά και υπεύθυνος για την Ορθόδοξη Νεολαία Καναδά, με θέμα «Όλα για την Νεολαία».
Υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον και συζήτηση επί του θέματος.
Τελευταίος ομιλητής για σήμερα ήταν ο κ. Σ. Βολονάκης, Διευθυντής της Ελληνορθόδοξης Παιδείας της Ι. Μητρόπολης, με θέμα «Ελληνική Παιδεία». Ακολούθησε μακρά συζήτηση. Τελευταίος ομιλητής επί του θέματος ήταν ο Πρέσβης κ. Ε. Αγγελόπουλος.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, έγινε το επίσημο δείπνο των Συνελεύσεων της Ι. Μητρόπολης στο ευρύχωρο και όμορφο κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Vancouver, με θαυμάσιο πρόγραμμα.
Ανεπέμφθη προσευχή και εψάλησαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Καναδά. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε προς τους συνδαιτυμόνες τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και όλοι μαζί έψαλαν την φήμη του Παναγιωτάτου.
Διαβάστηκε μήνυμα της πρωθυπουργού της Βρετανικής Κολομβίας κας Clark και προβλήθηκε το μήνυμα του κ. Kenney, Υπουργού Μετανάστευσης, εκ μέρους της Καναδικής Κυβέρνησης. Τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο κ. Π. Κλέτας. Τέλος, μίλησαν η κα Ε. Κερασιώτη, πρόεδρος Κοινότητας Vancouver, η κα Ε. Κουτσούγερα, Πρόεδρος Φιλοπτώχου Καναδά, ο κ. Δ. Άνας, Ταμίας Μητρ. Συμβουλίου, π. Θ. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιερέων Καναδά, η κα Τ. Βerggren, Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Vancouver, ο Εξοχ. Κ. Ε. Αγγελόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης, Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνοκαναδικής Κοινοβουλευτικής Φιλίας και Γενικός Γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου