Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Άρχισαν οι Συνελεύσεις της Ι. Μητρόπολης στο Vancouver με θέμα «ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν» Εβρ. 13,14



Nanaimo: Μετά την Θ. Λειτουργία στο Nanaimo,
ο Μητροπολίτης  Σωτήριος έκειρε αναγνώστες
τα αδέλφια Βασιλόπουλου.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε την Victoria, πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας  και ετέλεσε βραδινές Θ. Λειτουργίες στις Κοινότητες Nanaimo και Victoria BC.
Το πρωϊ του Σαββάτου ώρα 8-9, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, όπως γίνεται καθημερινά στις Συνελεύσεις μας, ετέλεσε Θ. Λειτουργία σε αίθουσα του ξενοδοχείου που διαμορφώθηκε σε θαυμάσιο Ιερό Ναό με τέμπλο και εικόνες. Προσήλθαν όλοι οι σύνεδροι και περίπου 80% εξ αυτών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Στη συνέχεια, άρχισαν οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ι. Μητρόπολης με μήνυμα, ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του οποίου την φήμη έψαλαν όλοι μαζί οι σύνεδροι, με  περισσότερους από 300 εκπροσώπους Κοινοτήτων Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και Νεολαίας.
Το θέμα των Συνελεύσεων είναι «ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν» Εβρ. 13,14.
Victoria: Από την Θ. Λειτουργία στον
καταπληκτικό Βυζαντινού Ρυθμού
Ι. Ναό της Κοινότητας Victoria BC.
Την έναρξη των εργασιών των Συνελεύσεων Φιλοπτώχου και Νεολαίας έκανε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με εισαγωγή στο θέμα των Συνελεύσεων.
Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις, τόσο της Φιλοπτώχου, όσο και της Νεολαίας, με πλήρη συμμετοχή των εκπροσώπων, πολύ ενθουσιασμό και απόλυτη τάξη.
Το βράδυ, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ε.Αγγελόπουλος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος έκαναν την επίσημη έναρξη του πανηγυριού της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Ανατολικού Βανκούβερ, το οποίο θα συνεχιστεί για δέκα ημέρες και φιλοξενούμενοι της Κοινότητας στο πανηγύρι αυτό είναι όλοι οι σύνεδροι.
Αύριο, Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, αρχίζουν οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Vancouver.
Φωτογραφία των συνέδρων της Νεολαίας με φόντο τον Ειρηνικό Ωκεανό.
‘Οπως αναφέρθηκε παραπάνω, συμμετέχει στις εργασίες των Συνελεύσεων ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά  κ. Ε. Αγγελόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Η. Κρεμμύδα, αναμένεται δε αύριο να φτάσει ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο οποίος θα παραμείνει μέχρι το τέλος των Συνελεύσεων.
Επίσης συμμετέχει στις εργασίες των Συνελεύσεων η Επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στο Βανκούβερ κα Τασούλα Beggren.


PHOTOS BY GEORGE MANOS

D.L. (Hotel): Η Μεγάλη είσοδος στη Θ. Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Σωτήριο στο μέσο των εκκλησιαζομένων. (Στις καθημερινές Θ. Λειτουργίες των Συνελεύσεων λειτουργεί ο Μητροπολίτης Σωτήριος μόνος του, πολύ απλά). 

Youth Committee:  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας με τον Γεν. Πρόξενο κ. Κρεμμύδα και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Speaking to Youth: Ο Μητροπολίτης  Σωτήριος ομιλεί στη νεολαία.
 

Philoptochos meeting: Οι κυρίες και δεσποινίδες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Καναδά σε συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου