Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η μεγάλη τραγουδίστρια ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΡΕΚΑ εντυπωσίασε στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ του BADMINTON



Στέλλα Γκρέκα
Παναγής Μπαρμπάτης, Στέλλα Γκρέκα

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013. Η έκτακτη εμφάνιση της ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΚΡΕΚΑ στην παράσταση των Καλλιόπης Βέττα, Μπάμπης Βελισσάριος, και Παναγή Μπαρμπάτη ήταν μια έκπληξη. Η ζωή είναι ωραία με Αττικά Τραγούδια, και βλέπουμε πόσο ο κόσμος αγάπησε και νοσταλγεί αυτή την παλιά ρομαντική εποχή της Αθήνας.
Ο μαέστρος και πιανίστας Παναγής Μπαρμπάτης παρουσίασε ένα εκλεκτό πρόγραμμα με τραγούδια του Αττίκ και στιγμιότυπα από το προσωπικό ρεπερτόριο των συνεργατών του Καλλιόπη Βέττα και Μπάμπη Βελισσάριου.
Τρεις ξεχωριστές παρουσίες, με πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία, ερμήνευσαν τα ακριβής αισθητικής τραγούδια του Αττίκ.

Μια συνύπαρξη, που στόχο έχει να αναδείξει την δραματικότητα και την εσωτερικότητα των άμεσων και βιωματικών τραγουδιών του Κλέωνα Τριανταφύλλου, του γνωστού μας Αττίκ (1885 – 1944).
Μαζί τους, εμφανίστηκε έκτακτα η Στέλλα Γκρέκα, η ντίβα της μεταπολεμικής Αθήνας. Η τραγουδίστρια που ό,τι τραγούδησε έγινε επιτυχία. Να σημειωθεί ότι η Στέλλα Γκρέκα, το 1975, ηχογράφησε με τρόπο μοναδικό και αξεπέραστο "Τα τραγούδια του Αττίκ"
Στέλλα Γκρέκα, Καλλιόπη Βέττα
Η Στέλλα Γκρέκα αειθαλής όσο ποτέ και με πλούσια όπως πάντα φωνή τραγούδησε την «Ψαροπούλα», το «Ζητάτε να σας πω», και με την Καλλιόπη Βέττα σε ντουέτο το «Κι όμως». Επίσης το μεγάλο της σουξέ, «Χτες το βράδυ».
Η Καλλιόπη Βέττα και ο Μπάμπης Βελισσάριος, υπό τις οδηγίες του μαέστρου και πιανίστα Παναγή Μπαρμπάτη, αποδίδουν με το δικό τους καλοδεχούμενο άγγιγμα, μια γλυκόπικρη νοσταλγία, ευγενική μελαγχολία, και με λεπτό ρομαντισμό μιαν εκφραστικότητα που καθηλώνει.
Παναγής Μπαρμπάτης, Μπάμπης Βελισσάριος, Στέλλα Γκρέκα, Καλλιόπη Βέττα
















Ήταν μια πετυχημένη παράσταση που περιμένουμε να επαναληφθεί, με την Στέλλα Γκρέκα, η οποία έκαμε τον κόσμο να δακρύσει από συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου