Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Εληξαν οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ι.Μ. Τορόντο με πλήρη ικανοποίηση για την επιτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον



Αποχαιρέτησε τις Συνελεύσεις της Ι.Μητρόπολης ο Βουλευτής κ. Α. Νεράντζης και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας μάλιστα, ότι φεύγει αναβαπτισμένος στο ελληνικό πνεύμα και την Ορθοδοξία.
Έληξαν οι συνελεύσεις της Νεολαίας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και συνεχίστηκαν οι συνεδριάσεις της Κληρικολαϊκής. Η Πέμπτη ημέρα των συνεδριάσεων άρχισε με εισήγηση του π. Κ. Οικονόμου στο θέμα «Η Ενορία σαν οικογένεια: Αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ». Συνεχίστηκε, με εισηγητή τον π. Π. Μέντη στο θέμα «Θρησκευτική Παιδεία: Μια ολιστική προσέγγιση». Και τα δύο θέματα συνεζητήθησαν εκτενώς από την ολομέλεια και οι σύνεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για τις εισηγήσεις, όσο και για τις σκέψεις που αντηλλάγησαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Στη συνέχεια, έγιναν οι εκλογές του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Διευκρινίζεται εδώ, ότι το Μητροπολιτικό Συμβούλιο πρέπει να έχει εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες του Καναδά. Πρόεδρος βέβαια του Μητροπολιτικού Συμβουλίου είναι πάντοτε ο Μητροπολίτης.
Το βράδυ έγινε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πολύ ευρύχωρο και θαυμάσιο Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου Vancouver, από τον Μητροπολίτη Σωτήριο, τον Επίσκοπο Χριστοφόρο και 43 ιερείς και ένα διάκονο. Την Θ. Λειτουργία ακολούθησε γεύμα για όλους, το οποίο προσέφεραν τα τρία τμήματα των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της περιοχής Vancouver. Εκεί ο Μητροπολίτης Σωτήριoς παρουσίασε στους συνδαιτυμόνες όλους τους ιερείς που έλαβαν μέρος, αναφερόμενος στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και πού υπηρετεί στον Καναδά.
Στη Θ.Λειτουργία και στο δείπνο συμμετέσχε ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Vancouver κ. Η. Κρεμμύδας.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή των Συνελεύσεων με αρχηγό τον κ. Π. Κλέτα, όλα τα μέλη της και τις τέσσερις Κοινότητες, Vancouver, Ανατ. Vancouver, Surrey και Victoria, οι οποίες εργάστηκαν μαζί και η οργάνωση ήταν τόσο πετυχημένη. Ευχαρίστησε επίσης, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες για το θαυμάσιο δείπνο που παρέθεσαν. Οντως, η φιλοξενία ήταν άριστη και όλοι οι συνδαιτυμόνες έδειξαν την ικανοποίησή τους με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Εδώ έληξαν οι εργασίες της Κληρικολαϊκης Συνέλευσης.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, έγινε η πνευματική σύναξη των ιερέων, η οποία ασχολήθηκε με διάφορα θέματα πνευματικού χαρακτήρα, αλλά και οργανωτικά και έγινε και η εκλογή του Συμβουλίου του συνδέσμου των ιερέων. Πρόεδρος ανεδείχθη ο Αρχιμ. Δ. Αντωνόπουλος.  Στη σύναξη των ιερέων ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και όλοι μαζί έψαλαν την φήμη του. Έληξε η πνευματική σύναξη με κοινή προσευχή.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε, όχι απλώς ικανοποίηση από την επιτυχία των συνελεύσεων, αλλά και ενθουσιασμό. Ευχαρίστησε όλους και τον Τρισάγιο Θεό για την μεγάλη Του ευλογία. Έριξε την ιδέα κάποια Κληρικολαϊκή στο μέλλον, να γίνει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου