Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ BIG BAND ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ‏



ΣΥΝΑΥΛΙΑ BIG BAND ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ:21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων είναι το τζαζ μουσικό σύνολο που αποτελείται από πνευστά (σαξόφωνα, τρομπέτες, τρομπόνια) και κρουστά (ντραμς και άλλα κρουστά), ενώ συχνά πλαισιώνεται από έγχορδα και άλλα όργανα.
Το ρεπερτόριο που ερμηνεύει η Big Band του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band, καθώς επίσης και έργα της σύγχρονης τζαζ και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια, μεταξύ αυτών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Αθηνών στην "Τεχνόπολις", στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα, στο Αμερικάνικο Κολέγιο, στην Αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φ. Νάκας, στο Ωδείο Τέχνης, κλπ.
Τη Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν διευθύνει φημισμένοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ πραγματοποιούνται συχνές συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες, όπως οι: Rex Richardson, Vince DiMartino, Bobby Shew, Fred Hemke Jr, Chico Freeman, Mark Smith, Τάκη Πατερέλη, Γιώργο Κοντραφούρη, Χρήστο Ραφαηλίδη, Γιώτη Σαμαρά κ.ά.
Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον τζαζ αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους να ερμηνεύουν με στιλιστική ακρίβεια τα διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Η ειδικευμένη τεχνική κατάρτιση αλλά και το υψηλότατο επίπεδο των μουσικών εκτελεστών της Big Band του Δήμου Αθηναίων εκφράζουν την ελληνική προσέγγιση στην ερμηνεία της τζαζ και συνθέτουν ένα ξεχωριστό ηχητικό γεγονός.

         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ο ΜΕΡΟΣ

Base Straight Ahead
Comp. & arr. by Sammy Nestico
Shiny Stockings
Comp. & arr. by Frank Foster
Dizzying
      Comp. by Ryan Kisor
      Arr. by Bob Washut
Black Coffee
Words & Music by Paul Francis Webster and Sonny Burke
Arr. by Jon Harpin
On The Sunny Side Of The Street
Words & Music by Dorothy Fields and Jimmy McHugh
Arr. by Quincy Jones
Cound Bubba
Comp. & Arr. by Gordon Goodwin

2Ο ΜΕΡΟΣ

Groovin’ Hard
Comp. & Arr. by Don Menza
Too Close For Comfort
Words & Music by Jerry Bock, Larry Holofcener and George David Weiss
Arr. by Gordon Goodwin
L – O – V – E
Words & Music by Bert Kaempfert and Milt Gambler
Transcribed and adapted by Miles Collins
Straighten Up And Fly Right
Words & Music by Nat King Cole and Irving Mills
Arr. by Myles Collins
Why Don’t You Do Right
Words & Music by Joe McCoy
Transcribed by Myles Collins
Carvin’ The Punkin’
            Comp & Arr. by Mike Dana
It Don’t Mean A Thing
Words & Music by Duke Ellington and Irving Mills
Arr. by Jerry Nowak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου