Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γεώργιος Κακής – Κωνσταντινάτος: ένας Κεφαλλονίτης ηθοποιός και σκηνοθέτης από την πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004


Ο Γεώργιος Κακής είναι ένας άλλος από τους δαιμόνιους Κεφαλλονίτες που κινείται στον χώρο του θεάματος και πρεσβεύει την Κεφαλονιά για την οποία είναι περήφανος και δεν σταματά να το λέει όπου βρεθεί.

Πολύπλευρο ταλέντο ο κύριος Κακής έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες, σε σήριαλ της τηλεόρασης, σε θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολύπλευρες παραγωγές.

Σημαντικό σημείο αναφοράς της καριέρας του, είναι η συμμετοχή του στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004, όπου ερμήνευσε τον ρόλο του Απόλλωνα στις Ευμενίδες του Αισχύλου στο Ηρώδειο με τον θίασο της Άννας Συνοδινού.

Ο Γεώργιος Κακής σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Βασίλη Ρίτσου, και στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Επίσης συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Saar Theater της Γερμανίας.

Έχει θητεύσει στο Εθνικό Θέατρο ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης στην Πειραματική Σκηνή. Είναι μέλος της Ελληνικής Σκηνής Άννα Συνοδινού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004 σκηνοθέτησε και ερμήνευσε τον Διόνυσο στην Διονύσου Ωδή στην Αρχαία Ολυμπία.

Έχει ιδρύσει το θεατρικό εργαστήρι Διδελφυς όπου παρουσιάζει αξιόλογα έργα στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις τις Ελλάδος.

Επίσης συνεργάζεται με το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έχει αναπτύξει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και όχι μόνο στην πατρίδα του την Κεφαλονιά. Έχει πραγματοποίηση μια μεγάλη καλλιτεχνική προσφορά για όλους τους Κεφαλλονίτες, με θεατρικά δρώμενα, εικαστικά ακόμα και Κεφαλλονίτικο καρναβάλι.


(Φωτογραφίες: Από παράσταση της πολιτιστικής Ολυμπιάδος στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Γεώργιος Κακής με την Άννα Πολλατου (Ολυμπιονίκη της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς του 2004) από την παράσταση Λευκάδιος Χερν που έγινε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος από την ομάδα του Θεάτρου ΔΙΔΕΛΦΥΣ)

Ο Γεώργιος Κακής ως Άμλετ του Σαίξπηρ:

http://www.youtube.com/watch?v=G_O1AR4ChM0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου