Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Grant Gilman ένας νέος ταλαντούχος Αμερικανός μαέστρος

Ο μαέστρος Grant Gilman απολαμβάνει μια επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας στην Αμερική.

Ξεκίνησε τις σπουδές του και την καριέρα του στο San Antonio του Τέξας όπου και γεννήθηκε, και συνέχισε με υποτροφία από όπου πήρε και το δικτατορικό του στο περίφημο στούντιο του Gustav Meier και Markand Thakar στο Peabody Institute of Music στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Διηύθυνε πολλές ορχήστρες στο Τέξας όπου και διακρίθηκε εκτός από μαέστρος και ως σολίστας βιολονίστας.

Είναι Μουσικός Διευθυντής στην Harbor Opera Company, όπου έχει διευθύνει ένα φάσμα όπερων κλασικών και μοντέρνων. Επίσης είναι διευθύνει την Astoria Symphony στη Νέα Υόρκη, και την Garden State Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων, όπου έχει αναγνωριστεί για την έμπνευση του σε όλο το μήκος της ανατολικής ακτής.

Ζώντας στο Newark του New Jersey, με τη σύζυγό του, Κιμ, η οποία είναι πολύ επιτυχημένη μουσικός και παίζει στην συμφωνική ορχήστρα Γαλλικό Κόρνο, ο κ. Gilman στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και ασχολείται με την φιλοσοφία.

Επίσης ο Grant Gilman εκτός από μαέστρος είναι και καθηγητής στο New Jersey και της Νέας Υόρκης στη Garden State Philharmonic Youth Orchestra σαν String Coach και Chamber Music Director.
Έχει
διευθύνει τις ορχήστρες, Ridgefield Symphony Youth Orchestra, North Penn Symphony, American Academy of Conducting at Aspen, Norwalk Youth Symphony, Youth Orchestras of San Antonio, American Symphony Orchestra League, Conductors Institute of South Carolina και άλλες.

Ο μαέστρος Grant Gilman έχει συνεργαστεί με τον Ελληνοκαναδό μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο όπου διηύθυνε την όπερα Προμηθέας στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την επική όπερα Μέγας Αλέξανδρος του Παναγιώτη Καρούσου στην Βόρεια Καρολίνα και στην Νέα Υόρκη. Επίσης έχει διευθύνει στην Νέα Υόρκη τα έργα του Παναγιώτη Καρούσου, Βιολί Κονσέρτο, Πνεύμα της Ελευθερίας, και αποσπάσματα από την όπερα Η Ολυμπιακή Φλόγα με πολύ μεγάλη επιτυχία και καλές κριτικές.
(Φωτογραφίες: Ο Grant Gilman με τον Παναγιώτη Καρούσο από συναυλία στην Νέα Υόρκη το 2007)
Παραθέτω ένα βίντεο που ο Grant Gilman διευθύνει την εισαγωγή από την όπερα Μέγας Αλέξανδρος του Παναγιώτη Καρούσου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου