Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς/Collectif Medz Bazar/Babo Koro | #24thAntiraFestAthens


 Η τρίτη μέρα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας ψάχνει ήχους της γειτονιάς μας. Ήχη από την Αρμενία, την Μέση Αντολή, τη Γαλλία, την Ελλάδα - ήχη που μπλέκονται μεταξύ τους και μας γεμίζουν συναισθήματά.

Tη Κυριακή 9 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή του 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας | #24thAntiraFestAthens θα είναι μαζί μας:

🔴Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί, συναντά τους Ρεβάνς, ένα συγκρότημα εξαιρετικών νέων μουσικών οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία στη μουσική αυτού του τόπου, με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο, με ταλέντο, ήθος και ψυχή που όμοιά τους σπάνια βρίσκει κανείς.
Ενωμένοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει.
Ο στόχος είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα κι ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο…δεν υπάρχει πιο ισχυρό μέσο ένωσης των ανθρώπων από τη μουσική.
🔴Babo Koro
Babo Koro σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, η γιαγιά που χορεύει και τραγουδάει. "Μπάμπω" φωνάζουν τη γιαγιά στη Βόρειο Ελλάδα και "Κόρο'', στα Επτάνησα κυρίως, ονομάζουν τη χορωδία, με τη λέξη να προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό "χορό".
Οι Babo Koro είναι ένα μουσικό υφαντό που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου και μας καλεί, στου “Χορού την Αγκαλιά”. Μπλέκουν τη παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας με τις βαλκανικές πολυφωνίες, την αίσθηση του swing, την τσιγγάνικη περιπλάνηση και τη rock αμεσότητα
Εκεί, όπου οι καημοί συναντούν τα μεράκια, και ανταμώνουν του
κόσμου τ’ ακριβά.
🔴Collectif Medz Bazar
Οι Collectif Medz Bazar είναι ένα συγκρότημα της διασποράς που αποτελείται από μουσικούς αρμενικής, τουρκικής, γαλλικής και αμερικανικής καταγωγής. Αντλώντας από τις αντίστοιχες παραδόσεις τους και εκείνες των γειτονικών πολιτισμών, τα μέλη της κολεκτίβας δημιουργούν πρωτότυπες διασκευές παραδοσιακής μουσικής καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Το Collectif Medz Bazar δημιουργήθηκε στο Παρίσι το 2012, έχει ταξιδέψει εκτενώς στην Ευρώπη και δίνει τακτικά παραστάσεις στη Βόρεια Αμερική και στη Μέση Ανατολή. Ένθερμοι λάτρεις των συγκεντρώσεων και των ανταλλαγών, άνετοι με όλα τα ακροατήρια, οι μουσικοί του Medz Bazar εμφανίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Ντιγιάρμπακιρ, το Μόντρεαλ, το Ερεβάν και το Βερολίνο, καθώς και σε απομακρυσμένα χωριά που φτάνουν από τα βουνά της Γαλλία μέχρι την κοιλάδα Μουνζουρ στην Ανατολία.
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Αθήνα στο φετινό φεστιβάλ!
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
ΚΥΡΙΑΚΉ, 9 ΙΟΥΛΊΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ. – 3 Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου