Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω»


 Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, παραμένοντας πάντα πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω» θα παρουσιάσει τις γέφυρες της κοινής μουσικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας όπου μέσα στο πέρασμα των χρόνων, οι λαοί συνυπήρξαν σε κοινές πολιτιστικές δράσεις.

Ως εξέλιξη του δημιουργικού μουσικού πλούτου του νησιού μας, τα τραγούδια και οι οργανικοί σκοποί που θα ακουστούν, προέρχονται από τα ιστορικά βάθη της προφορικής μουσικοχορευτικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, χωρίς να παραλείπουμε την κοινή κληρονομιά του γλεντιού και του Καφέ Αμάν.
Η ομάδα θα παρουσιάσει στη μουσική παράσταση η οποία συνοδεύεται από κείμενα και χορό, τη σύνδεση της κοινής μελωδίας (κυρίως στα τραγούδια του γλεντιού), ως αποτέλεσμα της μουσικής κουλτούρας που δημιουργήθηκε και εξελίσσεται μέχρι σήμερα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από το ’22 και μετά, όπου πολλοί Μικρασιάτες επέλεξαν ως καινούρια πατρίδα τους το μικρό μας νησί.
Μουσικοί επί σκηνής:
- Άννα Μοσφίλη: Φωνή – ιδιόφωνα κρουστά,
- Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή
- Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα – Φωνή
- Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»
Διάρκεια : 70 λεπτά
📅 Ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023
🕗 Ώρα: 20:30
📍 Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128175
Είσοδος ελεύθερη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.
THURSDAY, JULY 27, 2023 AT 8:30 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου