Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Πόλεμος και Ειρήνη ΙΙΙ

Η πρώτη μίλησε για συγκρούσεις, μέσα και από τη συναρπαστική μαγεία της 7ης Τέχνης. Η δεύτερη συγκίνησε, βαθιά, αναβιώνοντας τα συναισθήματα και την ένταση ενός πεδίου μάχης. Η τρίτη Συναυλία του Κύκλου «Πόλεμος και Ειρήνη» έρχεται να κλείσει αυτό το αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Μνήμη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Μία βραδιά που ανοίγει με το δραματικό «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.24 σε ντο ελάσσονα, Κ.491» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με σολίστ τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Ολοκληρώνεται με τη μνημειώδη Συμφωνία αρ.7 σε ντο μείζονα, έργο 60 «του Λένινγκραντ» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς- που υμνεί τις αρχετυπικές αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας. Στο πόντιουμ επιστρέφει, ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός Φρανκ Μπέερμαν.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.24 σε ντο ελάσσονα, Κ.491

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906–1975)
Συμφωνία αρ.7 σε ντο μείζονα, έργο 60 «του Λένινγκραντ»

ΣΟΛΙΣΤ
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Φρανκ Μπέερμαν
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:30 μ.μ. – 11 μ.μ
Ώρα: 19:45 
Δωρεάν εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 15€, 10€ και 5€ (εκπτωτικό)
Προπώληση από 14 Σεπτεμβρίου 2018

"Αν μπορούσε ποτέ να ειπωθεί ότι ο Μότσαρτ δε σκεφτόταν τη γνώμη του ακροατηρίου του και ακολούθησε εντελώς τις εσωτερικές του προτροπές, θα ήταν για το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ.24 σε ντο ελάσσονα", έχει πει ο μελετητής του έργου του, John N. Burk.
Το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα, είναι μια σύνθεση του Mozart - Composer, που ξεχωρίζει με την ασυνήθιστη επιλογή τόνου και την πολυπληθή Ορχήστρα που απαιτεί. Κυρίως, όμως, γιατί αποτελεί μια -απροσδόκητη μάλλον- έκφραση των πιο σκοτεινών και παθιασμένων συναισθημάτων του.
Από την πλευρά μας, θα ερμηνεύσουμε το δραματικό αυτό Κοντσέρτο με σολίστ τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Γιώργο- Εμμανουήλ Λαζαρίδη, κατά τη συναυλία Πόλεμος και Ειρήνη ΙΙΙ, με την οποία ολοκληρώνεται και ο ομότιτλος Κύκλος-αφιέρωμα στην επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου