Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Κ.Ε.Π.

Μόσχα, 10 Αυγούστου 2018
            Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την λειτουργία Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου  του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) με καλλιτεχνικό διευθυντή το Ρώσο σκηνοθέτη, ένθερμο Φιλέλληνα Γκεόργκιι Τσερβίνσκι (Ρώσος σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Studia-69». απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πολιτισμού του Λένινγκραντ «Ναντέζντα Κρούπσκαγια»).
Η ακριβής ημέρα και ώρα μαθημάτων είναι υπό διευκρίνιση και θα ανακοινωθεί σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 7084809/10 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  info@hecucenter.ru   ,   hcc@mail.ru    


Σας περιμένουμε! Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πραγματοποιείται σε αποκλεισιτκά ανιδιοτελή για το κοινό βάση !!!
Aπό το Φεβρουάριου του 2015 λειτούργησε τμήμα Θεατρικού Εργαστηρίου με επικεφαλής το Ρώσο σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου «Studia-69» και ένθερμο ΦιλέλληναΓκεόργκιι Τσερβίνσκι. (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πολιτισμού του Λένινγκραντ «Ναντέζντα Κρούπσκαγια»). Στο ρεπερτόριο του Εργαστηρίου μας εντάσσονται αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, που δίκαια συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς με διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα, η παράσταση «1000 σκοτωμένα κορίτσια», βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα της Ελληνίδας ποιήτριας Ρίττας Μπούμη-Παππά (σε μετάφραση ΄Αννας Αχμάτοβα), καθώς και θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στους Μύθους του Αισώπου.
Το Θεατρικά Εργαστήρια του Κ.Ε.Π. συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή του Κέντρου, προβάλλοντας το ελληνικό θέατρο και εν γένει τον ελληνικό πολιτισμό τόσο στη ρωσική πρωτεύουσα, σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις Εθνικές μας Επετείους και Ημέρες Μνήμης, σε φεστιβάλ και λοιπά συναφή δρώμενα, αλλά και στις περιφέρειες της Ρωσίας και το εξωτερικό, όπου έχουν αποσπάσει και βραβεία.
Με εκτίμηση




Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π.

Γκεόργκι Τσερβίνσκι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεατρικού εργαστηρίου «Στούντιο - 69» και
του θεατρικού Εργαστηρίου του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ το 1945. 
Το 1974 αποφοίτησε από τη Σχολή Σκηνοθεσίας του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου του Λένινγκραντ.

Εργάστηκε ως ηθοποιός σε θέατρα διαφόρων πόλεων, όπως Ασχαμπάντ, Ζλατοούστ, Τσεμποξάρ, Μπαλασόβα, Γιαροσλάβλ.
Από το 1987 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου της Μόσχας «Στούντιο-69», όπου υποδύθηκε τους εξής ήρωες: Φάουστ, Μεφιστοφελή, Ναπολέοντα (σε έργα του Ρώσου ποιητή Πούσκιν), μοναχό (Λέρμοντωφ), Δον Περλιμπλίν (Λόρκα), Αγαμέμνων (Γιάννης Ρίτσος).
Στο ίδιο θεατρικό σχήμα έχει ανεβάσει έργα των Πούσκιν, Λέρμοντωφ, Μαγιακόφσκι, Μαντελστάμ, Αχμάτοβα, Τσβετάγιεβα, Ματβέγιεφ, Λόρκα, Γκόγκολ, Σοφοκλή, Γκόρκι, Μπόρχερτ, Μπλοκ.


ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου