Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Beyond The Borders / Πέρα από τα σύνορα

Beyond The Borders
Πέρα από τα σύνορα
27 Αυγούστου 2018 | Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου 
Κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη 20.30

Μαρία Φαραντούρη, φωνή | Cihan Türkoğlu φωνή, σάζι, κοπούζ
Anja Lechner τσέλο | Meri Vardanyan κανονάκι
Νίκος Παραουλάκης: νέι | İzzet Kızıl, κρουστά

Η ηχογραφημένη μουσική του Beyond the Borders κυκλοφορεί από την ECM. Επίσημη κυκλοφορία του CD στην Ελλάδα θα γίνει το φθινόπωρο από την ΑΝ Μusic, ενώ η παγκόσμια κυκλοφορία του έχει οριστεί με το ξεκίνημα του 2019. Ειδικά για το φεστιβάλ Ηρακλείου το CD θα διατίθεται στους μουσικόφιλους.

Η εμβληματική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη θα αγκαλιάσει με τη μοναδικότητά της παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία και το Λίβανο που αποτέλεσαν τον καμβά πάνω στον οποίο ο Cihan Türkoğlu δημιούργησε νέες μουσικές συνθέσεις χτίζοντας μια γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, στο χθες και στο σήμερα. Μουσική και τραγούδια εμπνευσμένα από τις περιπέτειες και τις μετακινήσεις των λαών στη θάλασσα της Μεσογείου. συναντώνται και συνομιλούν οι παραδόσεις της μεσαιωνικής και κλασικής μουσικής αλλά και νεότερα ιδιώματα όπως είναι ο μινιμαλισμός και η τζαζ.
Νέες μουσικές συνθέσεις με τους στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, αντλούν την έμπνευσή τους τόσο από την αρχαία σοφία όσο και από τον σύγχρονο στοχασμό.
Μουσικοί και μουσική από διαφορετικές παραδόσεις συνθέτουν ένα πολύχρωμο μουσικό αποτέλεσμα: Η παγκοσμίου φήμης Γερμανίδα τσελίστα Αnja Lechner, συμπράττει με την Αρμένια δεξιοτέχνη στο κανονάκι Meri Vardanyan, ενώ ο Cihan Türkoğlu, εκτός από τις συνθέσεις συμβάλλει στη μουσική παίζοντας σάζι, κοπούζ και τραγουδώντας,. Ο γεννημένος στην Ιεράπετρα Νίκος Παραουλάκης παίζει νέι, ενώ ο İzzet Kızıl από την Ανατολική Τουρκία συμπράττει με τα πολυποίκιλα κρουστά του,

https://www.facebook.com/events/1967109789999097/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου