Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Το «όχι» του Προμηθέα μπροστά στους τυράννους

Το «όχι» του Προμηθέα μπροστά στους τυράννους
Βασίλης Ασημακόπουλος

Το ανοιχτό θέατρο Σάρας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, γέμισε από κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά όπερα στο θέατρο Σάρας και συγκεκριμένα, την μεγάλη θεατρική επιτυχία, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου. 
Ειρήνη Κώνστα, Βασίλης Ασημακόπουλος
Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μαρία Κιμπιζή, ήταν πραγματική πρόκληση να συμπεριληφθεί όπερα, στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2015 του οικείου Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία να την απολαύσουν οι λάτρεις του είδους και να τη γνωρίσουν εκείνοι που δεν είχαν παρακολουθήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. 
Μαρία Λυμπεράκου
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, παραλληλίζοντας τον μύθο του Προμηθέα με την σημερινή κατάσταση της Χώρας, δήλωσε: «Ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το «όχι» του Προμηθέα μπροστά στους τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ». 
Αναστάσιος Στέλλας
Η Λυρική Τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι η πρώτη Ελληνική λαϊκή όπερα που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, όπου κι αν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και έχει πάντα καταχειροκροτηθεί, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!
- See more at: http://www.dimotikanea.gr/index.php/arthra/item/2981-to-oxi-tou-promithea-mprosta-stous-tyrannous#sthash.XsEymNoo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου