Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Για πρώτη φορά όπερα, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            Μαρκόπουλο, 11/8/2015
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, το ανοιχτό θέατρο Σάρας του Δήμου Μαρκοπούλου, γέμισε από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά όπερα στο θέατρο Σάρας και συγκεκριμένα, την μεγάλη θεατρική επιτυχία, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου. Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, Μαρία Κιμπιζή, καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και το κοινό, ήταν πραγματική πρόκληση να συμπεριληφθεί όπερα, στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων  για το καλοκαίρι 2015 του Δήμου μας, δίνοντας την ευκαιρία να την απολαύσουν οι λάτρεις του είδους και να τη γνωρίσουν εκείνοι που δεν είχαν παρακολουθήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.
Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, παραλληλίζοντας τον μύθο του Προμηθέα με την σημερινή κατάσταση της χώρας, είπε: «ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ».
Οι καλλιτέχνες, με επικεφαλής τον Βασίλη Ασημακόπουλο, εντυπωσίασαν τόσο πολύ με την εξαιρετική ερμηνεία τους, που μάγεψαν το κοινό. Όλοι έμειναν προσηλωμένοι στην παράσταση, με απόλυτη ησυχία. Ακόμα και τα τόσα πολλά παιδιά που έφεραν οι γονείς τους, για να γνωρίσουν την όπερα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο θέατρο Σάρας, ενθουσιασμένα, θαύμαζαν τους καλλιτέχνες, τόσο για τον τρόπο ερμηνείας τους, όσο και για τις εντυπωσιακές στολές τους, μεταφέροντάς μας, στην …μυθολογία.
Στη λήξη της παράστασης, εκπρόσωπος του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, βράβευσε τους καλλιτέχνες, τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου Μεσογαίας  Σωτήρη Μεθενίτη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκόπουλου Μεσογαίας Μαρία Κιμπιζή και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (ΚΔΕΜ) Ιωάννη Πολίτη, για την συμβολή τους στον Πολιτισμό. Εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, ευχαριστούμε για την μεγάλη αυτή τιμή και αναγνώριση, από έναν φορέα με μεγάλη πορεία στον χώρο του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης.
Οι εκπληκτικοί λυρικοί καλλιτέχνες με τις μαγευτικές φωνές, που ερμήνευσαν το έργο ήταν:
Προμηθέας: Βασίλειος Ασημακόπουλος, Ιώ - Θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου.
Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο.
Η Λυρική Τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης», είναι η πρώτη ελληνική λαϊκή όπερα που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, όπου κι αν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και έχει πάντα καταχειροκροτηθεί, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ευχαριστεί θερμά τον κόσμο, που παρακολούθησε την παράσταση και που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για προσφορά τροφίμων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο Πολιτισμός και η Αλληλεγγύη, αποτελούν δύο αλληλένδετες έννοιες.
 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου