Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ - ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ




At the Library. Οι δώδεκα Ορθόδοξοι Αρχιερείς στην συνεδρία της 11ης Απριλίου, 2013 
στην Ιερά Μητρόπολη, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου.


Με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, το 2001 άρχισε διάλογος Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων στον Καναδά σε επίπεδο Αρχιερέων. Ο διάλογος γίνεται ετησίως για δύο ημέρες και λαβαίνουν μέρος 4 Ρωμαιοκαθολικoί Αρχιερείς και 4 Ορθόδοξοι Αρχιερείς. Εφέτος ο διάλογος έγινε την Τρίτη  και Τετάρτη, 9 - 10 Απριλίου, 2013. Την πρώτη ημέρα προήδρευσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και την δεύτερη ημέρα προήδρευσε ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Γκρέκο. Ο διάλογος αυτός συνεχίζεται όλα τα χρόνια απρόσκοπτα και σε πνεύμα καλής συνεργασίας και κατανόησης.
 

        Πριν από το γεύμα, οι δώδεκα Αρχιερείς και οι 6 Γενικοί Πρόξενοι, σε φωτογραφία 
        μέσα στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
Καθήμενοι, από αριστερά: Αρχιεπίσκοπος Γαβριήλ ROCOR, Επίσκοπος Χριστοφόρος, Οικ. Πατριαρχείο, Επίσκοπος Ηλίας Αλβανός, Οικ. Πατριαρχείο, Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, Πατρ. Ρουμανίας, Επίσκοπος Ιωβ, Πατρ. Μόσχας, Μητροπολίτης Σωτήριος, Οικ. Πατριαρχείο, Επίσκοπος Αλέξανδρος, Πατρ. Αντιοχίας, Επίσκοπος Γεώργιος, Πατρ. Σερβίας, Μητροπολίτης Yurij, Ουκρανός, Οικ. Πατριαρχείο, Επίσκοπος Ανδρέας, Ουκρανός, Οικ. Πατριαρχείο, Επίσκοπος Ιωάννης-Κασσιανός, Πατρ. Ρουμανίας και Επίσκοπος Ειρηναίος, OCA.
Όρθιοι, από αριστερά: Τατιάνα Πόπα, Γ. Πρόξενος Ρουμανίας, Ιάκωβος Κιρακοσιάν, Γ. Πρόξενος Κύπρου, Δ. Αζεμόπουλος, Γ. Πρόξενος της Ελλάδος, - Vladimir Pavlov, Γ. Πρόξενος Σερβίας, Ivo Mouskourov, Γ. Πρόξενος Βουλγαρίας και Anatoliy Oliinyk,  Γ. Πρόξενος Ουκρανίας.
ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΝΑΔΑ

Συνήλθε στην ετήσια συνεδρίασή  της η Σύναξη Ορθοδόξων Αρχιερέων Καναδά,  την Πέμπτη 11 Απριλίου, 2013 στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο Καναδά και έλαβαν μέρος 12 Αρχιερείς.
Υπήρχε μία ημερησία διάταξη με πολλά θέματα, τα οποία συνεζητήθησαν λεπτομερώς και ελήφθησαν οι απαραίτητες αποφάσεις για την συνεργασία των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Καναδά και την προαγωγή του πνευματικού τους έργου.
Η συνεδρίαση άρχισε στις 10 π.μ. και συνεχίσθηκε μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. Προσεφέρθη νηστήσιμο γεύμα σε όλους από την Ιερά μας Μητρόπολη. Στο γεύμα έλαβαν μέρος και 6 Γενικοί Πρόξενοι, που εκπροσωπούν στο Τορόντο τις χώρες, Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Οι 6 Γενικοί Πρόξενοι, απηύθυναν ενός λεπτού χαιρετισμό και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση που έλαβαν και τον θαυμασμό τους για την άριστη συνεργασία των Αρχιερέων και των Ορθοδόξων Εκκλησιών του Καναδά.
Η σύναξη αυτή των Ορθοδόξων Αρχιερέων Καναδά, συνεστήθη με τις ευλογίες του Οικουμενικού  μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου το έτος 2000 και συνέρχεται ανελλιπώς κάθε χρόνο υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου