Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο βιολονίστας Διονύσης Πυλαρινός (επτά ετών) έπαιξε το κονσέρτο του Βιβάλντι με την «Ορχήστρα των θαυμάτων»

Ο βιολονίστας Διονύσης Πυλαρινός
με τον μαέστρο
Ραφαήλ Πυλαρινό
Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2011. Μια υπέροχη συναυλία έδωσε η ΠΝΣΟ (Παιδική και Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ) "...Ορχήστρα των θαυμάτων..."
που απαρτίζετε από νέους μουσικούς από 6 ετών έως...). Η συναυλία δόθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Ένα πρόγραμμα που συμπεριλάμβανε έργα μεγάλων κλασικών συνθετών από Βιβάλντι, Μότσαρτ, Arnold Malcolm και άλλους έδωσε την ευκαιρία στους νέους μουσικούς να δείξουν το ταλέντο τους, αλλά και να ερμηνεύσουν έργα που δίδουν την απαραίτητη δεξιοτεχνία για την μελλοντική τους σταδιοδρομία.
Διονύσης Πυλαρινός
Όλα τα παιδιά ήταν υπέροχα αλλά η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο μικρός βιολονίστας Διονύσης Πυλαρινός που κάτω από την έμπειρη μπαγκέτα του πατέρα του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού ερμήνευσε το Κονσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα (G major RV 299) του Βιβάλντι.
Ο μικρός Διονύσης μόλις 7 ετών έχει ταλέντο αλλά και άνεση στην σκηνή που προοιωνίζει έναν μελλοντικό αξιόλογο μουσικό. Ο μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός διηύθυνε την Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Ορχήστρα των θαυμάτων» με την κατάλληλη ετοιμότητα που απαιτείται στις ορχήστρες νέων και έδωσε ένα άριστο αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι θαυμάσιοι σολίστ ήταν οι Φάνης Ρήγας, Θανάσης Πάτσας, Βασίλης Μπίλλας, Αλέξανδρος Σωφρόνης, και η φλαουτίστα Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου, υπό την ωραιότατη διαπαιδαγωγική διεύθυνση της  Νίνα Πατρικίδου, που είναι και η καλλιτεχνική διευθύντρια της «Ορχήστρας των θαυμάτων», που από ότι δείχνει βγάζει θαύματα! Ιδική συμμετοχή είχε ο Βαρύτος σολίστ της ΕΛΣ Ζαφείρης Κουτελιέρης που ερμήνευσε με μπρίο, άρτια φωνητική εμβέλεια άριες από όπερες του Μότσαρτ, και εντυπωσίασε με την γνωστή άρια του Φίγκαρο από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι. 
 

Η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου, ο βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης,
με την
Παιδική και Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα "...Ορχήστρα των θαυμάτων..."
Ο βιολονίστας Διονύσης Πυλαρινός με τον μαέστρο Ραφαήλ Πυλαρινό
δέχονται τα χειροκροτήματα του κοινού 
Ο βιολονίστας Διονύσης Πυλαρινός με τον πατέρα του Ραφαήλ Πυλαρινό
και την μητέρα του Δέσποινα Στεφαν
ίδου μετά το τέλος της συναυλίας 
Ραφαήλ Πυλαρινός, ο Διονύσης Πυλαρινός, η Δέσποινα Στεφανίδου,
ο Ζαφείρης Κουτελιέρης, και ο Παναγιώτης Καρούσος  
Ο μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός με τον Διονύση Πυλαρινό

Στην πρώτη σειρά η μητέρα του μικρού βιολονίστα Διονύση Πυλαρινού
 πιανίστα 
Δέσποινα Στεφανίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου