Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τριακόσιοι και πλέον σύνεδροι από όλο τον Καναδά στην 26η Κληρικολαϊκή Συνέλευση


Την Παρασκευή 20 Μαΐου, αρχίζουν στην Ottawa οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ιεράς μας Μητρόπολης με σύνθημα «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου» και θα συνεχιστούν για μια εβδομάδα. Είναι η Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η Συνέλευση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και η Συνέλευση της Νεολαίας.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από τριακόσιοι (300) σύνεδροι και η επιτυχία θεωρείται, όχι μόνο εξασφαλισμένη, αλλά και προβλέπεται καλύτερη από κάθε άλλη συνέλευση.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος με την από 10/11/2010 επιστολή του εξήγγειλε την σύγκληση των Συνελεύσεων και εζήτησε από τις κοινότητές μας να προτείνουν θέματα. Με την συνεργασία όλων καταρτίστηκε η κάτωθι θεματολογία για να συζητηθεί στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση:

1.      Ελληνική Παιδεία
2.      Νεολαία
3.      Η Εκκλησία, τα Πανεπιστήµια, η Νεολαία και οι Ορθόδοξοι Σύνδεσµοι
4.      Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδηµία
5.      Ποιος και µε τι γεµίζει τις ψυχές και τα µυαλά των νέων µας
6.      Ορθοδοξία και σύγχρονος κόσµος
7.      Επανακατήχηση (Re-Catechism)
8.      Η επικοινωνία µε τους πιστούς (τηλεφωνητής, email, φαξ, κλπ.)
9.      Λειτουργική και Τελετουργική οµοιομορφία:Χειρισμός µικτών γάµων και κηδειών µε τον ίδιο τρόπο εντός των Ορθοδόξων Εκκλησιών
Πέρα από τα ανωτέρω θέματα θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, ο απολογισμός της Ιεράς Μητρόπολης για το έτος 2010, όπως ετοιμάστηκε από τους ορκωτούς λογιστές της.
Την Κυριακή 22 Μαΐου, θα γίνει η επίσημη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου Ottawa.
Καθημερινά ώρα 8:00-9:00 πρωϊνή, ο Μητροπολίτης Σωτήριος μόνος του τελεί Θ. Λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια των συνελεύσεων και οι σύνεδροι προσέρχονται τόσο στη Θ. Λειτουργία, όσο και στη Θ. Κοινωνία, σχεδόν όλοι.
Την Δευτέρα το βράδυ 23 Μαϊου θα γίνει το επίσημο δείπνο στο οποίο θα παρακαθήσουν ηγετικά στελέχη των Εκκλησιών και των Κυβερνήσεων.
Την Τετάρτη το βράδυ, 25 Μαΐου, θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου της Ottawa από τον Μητροπολίτη Σωτήριο με την συμμετοχή του Επισκόπου Χριστοφόρου και όλων των ιερέων της Ιεράς μας Μητρόπολης.
Η Κοινότητα της Ottawa, έχει οργανώσει τα πάντα άριστα για την διεξαγωγή των εργασιών των Συνελεύσεών μας. Εκφράζονται θερμές ευχαριστίες, στον Ιερ. Προϊστάμενο π. Α. Μιχαλόπουλο, στον πρόεδρο κ. Κ. Καρακάση και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της Νεολαίας και ειδικότερα της οργανωτικής επιτροπής της Κοινότητας αυτής.
Στις εργασίες και τις επίσημες εκδηλώσεις της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα συμμετέχει ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος. Είναι γνωστή η άριστη συνεργασία μεταξύ Ελληνικής Πρεσβείας και Ιεράς Μητρόπολης.
Είναι πλέον αναμφισβήτητο, ότι η μόνη ενοποιός δύναμη της Ελληνικής ομογένειας του Καναδά, είναι η Ιερά μας Μητρόπολη. Για όσους αμφιβάλλουν ισχύει το «έρχου και ίδε».
Οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης είναι ανοιχτές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από το Γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης
18 Μαΐου 2011
(Picture: Fr. Stephen Smith, Metropolitan Sotirios, Peter Karousos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου