Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ετελείωσαν με άριστη επιτυχία οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ιεράς Μητρόπολης Καναδά


26 Μαΐου 2011. Τελείωσαν οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ι. Μητρόπολης, Κληρικολαϊκής Φιλοπτώχου και Νεολαίας, με απόλυτη επιτυχία. Έλαβαν μέρος περισσότεροι από τριακόσιοι (300) σύνεδροι και συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Ελήφθησαν οι αποφάσεις που ήσαν απαραίτητες για την πρόοδο της Εκκλησίας μας, της Φιλοπτώχου και της Νεολαίας στον Καναδά.
            Ο Μητροπολίτης Σωτήριος, είχε συζήτηση με τη Νεολαία, πολύ ενδιαφέρουσα και απήντησε στις ερωτήσεις τους.
            Ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος συμμετείχε στις εργασίες των Συνελεύσεων, στις Θ. Λειτουργίες και στο επίσημο δείπνο, όπου και ομίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το έργο και την πρόοδο της Εκκλησίας μας στον Καναδά.
            Στο επίσημο δείπνο, μεταξύ των επισήμων ήσαν:  ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Εντιμότατος Υπουργός Μετανάστευσης κ. J. Kenney, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Stephen Harper και ο Δήμαρχος Οττάβας κ. Jim Watson. Και οι τρεις ομίλησαν και επήνεσαν το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Καναδά.
            Στις Θ. Λειτουργίες της Κυριακής και της Τετάρτης στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Οττάβας, προσήλθαν όλοι οι Σύνεδροι και πάρα πολλοί ευλαβείς Xριστιανοί της περιοχής Οττάβας, ώστε να υπάρχει συνωστισμός. Στην Θ. Λειτουργία της Τετάρτης, την οποία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, έλαβαν μέρος και τριαντατρείς (33) ιερείς.
            Εξελέγησαν: Νέο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, Νέο Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητας και το Νέο Μητροπολιτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα εκλεγεί πριν τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά.
            Οι Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότης Οττάβας, ξεπέρασε τον εαυτό της και οργάνωσε τα πάντα «ευσχημόνως και κατά τάξιν». Όλοι οι σύνεδροι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την άριστη οργάνωση της Κοινότητας της Οττάβας και την πρόοδό της. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εκ μέρους όλων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες σε ολόκληρη την Κοινότητα και ιδιαίτερα στον Ι. Προϊστάμενο π. Α. Μιχαλόπουλο, στον πρόεδρο κ. Κ. Καρακάση και την Οργανωτική Επιτροπή.
            Στην έναρξη των εργασιών των Συνελεύσεων και στην λήξη αλλά και σε πολλά άλλα σημεία ενδιάμεσα, ο Μητροπολίτης Σωτήριος μετέφερε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.
            Σε δηλώσεις τις οποίες έκαμε ο Μητροπολίτης Σωτήριος προς τα Μέσα Ενημέρωσης, προς το τέλος των Συνελεύσεων είπε και τα εξής: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Συνέδρους οι οποίοι εργάστηκαν τίμια, ειλικρινά και με πνεύμα αρμονικής συνεργασίας και χριστιανικής αγάπης. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην Κοινότητα της Οττάβας και σε όλους τους επισήμους προσκεκλημένους μας. Ευλαβώς υποβάλλω τα σέβη όλων μας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη, που με πατρική αγάπη παρακολουθεί και ευλογεί την πορεία της Εκκλησίας μας στον Καναδά. Ευγνωμονώ και δοξολογώ τον Τρισάγιο Θεό γιατί μας ευλόγησε με τέτοιες επιτυχίες. Τον παρακαλώ να μας βοηθεί να συνεχίζομε την ανοδική πορεία της Εκκλησίας μας στον Καναδά».
Ο Μητροπολίτης με μερικούς από τους Ιερείς που έλαβαν μέρος στη Κληρικολαϊκή Συνέλευση
 Γενική άποψη της Συνεδρίας της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης


   Το τραπέζι των επισήμων στο Μέγα Δείπνο

Από τη Θ. Λειτουργία την Τετάρτη βράδυ 25/5, στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου

 Από τη Συνέλευση της Νεολαίας

  Το Νέο Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου