Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ζακ Όφενμπαχ "Το Ταξίδι στη σελήνη"

 

"Τη λυρική έκπληξη της χρονιάς αποτέλεσε, πέραν πάσης αμφιβολίας, η παραγωγή της όπερας-φαντασμαγορίας του Ζακ Όφενμπαχ "Το Ταξίδι στη σελήνη" (1875)".

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, διαβάζουμε και τη διθυραμβική κριτική του Ευτύχη Χωριατάκη στο Αθηνόραμα, για την πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Opera Comique του Παρισιού.
Η δεύτερη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Opéra Comique - Page officielle στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας, είναι η όπερα Les Éclairs που θα παρουσιαστεί στις 16, 19, 21 Νοεβρίου 2023 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για την τρίτη όπερα του πολυβραβευμένου Γάλλου συνθέτη Φιλίπ Ερσάν, σε λιμπρέτο του διεθνώς αναγνωρισμένου Γάλλου συγγραφέα Ζαν Εσνόζ, το οποίο βασίζεται στη μυθιστορηματική βιογραφία του Νίκολα Τέσλα. Το Les Éclairs είναι ένα μουσικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη της βιομηχανικής επανάστασης, που ακολουθεί την πολυτάραχη ζωή του σερβικής καταγωγής κοσμοπολίτη δανδή και «τρελού» επιστήμονα Νίκολα Τέσλα.
Η προπώληση ξεκίνησε στα Ταμεία της ΕΛΣ και στην ticketservices.gr
Χορηγός ΔΕΗ Α.Ε.
Μέγας δωρητής και δωρητής παράστασης Stavros Niarchos Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου