Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ “Τα Βήματα του Πυθαγόρα” στο Μαραθόκαμπο Σάμου 19-23 Αυγούστου

 

“Τα Βήματα του Πυθαγόρα” – 3ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Μαραθόκαμπο Σάμου 19-23 Αυγούστου

 Ξεκινά το 3ο διεθνές φεστιβάλ << Τα βήματα του Πυθαγόρα>> το οποίο  θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Αυγούστου στο Μαραθόκαμπο Σάμου.

Το φεστιβάλ  αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια  επιστημόνων ,  καλλιτεχνών , εθελοντών , σωματείων και συλλόγων , διοργανώνεται από την Ομάδα Καλλιτεχνικής Πρωτοβουλίας Μαραθοκάμπου , υλοποιείται από την Εταιρεία Γενεαλογικών και Εραλδικών Μελετών με συνδιοργανωτή το Δήμο Δυτικής Σάμου περιλαμβάνοντας  πολλές αξιόλογες δράσεις, παρουσιάσεις και παραστάσεις, οργανωμένες με μεράκι και σεβασμό στον τόπο μας.

” Τα βήματα του Πυθαγόρα ” είναι μια διεθνής συνάντηση, με όραμα την ενδυνάμωση του γνωστικού επιπέδου των συμμετεχόντων, μέσο των διδαχών του Πυθαγόρα.

Οι προσπάθειες ανάδειξης του Μαραθοκάμπου  και η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και των συνεργασιών έχουν λοιπόν   ήδη ξεκινήσει!


Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο σκοπός πρωτίστως εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμα τις ανάγκες του χωριού  για συναντήσεις, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλες τις ηλικίες και μακροπρόθεσμα την συσπείρωση ενάντια στην ερημοποίηση και την εγκατάλειψη του Μαραθόκαμπου δίνοντας κίνητρα ενασχόλησης στους νέους μας.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Μαραθόκαμπο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν δεκάδες καλλιτέχνες που  θα  μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε ενήλικες και παιδιά και θα κοσμήσουν  τα έργα τους το όμορφο παραδοσιακό οικισμό.

Συγκεκριμένα φέτος έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε 18 σπουδαστές  από το Peano της  Ιταλία οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη θεατρική παράσταση «έγκλημα στην υποτείνουσα » των οποίων τη φιλοξενία έχει αναλάβει  ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους επισκέπτες και   τους φίλους των τεχνών και του Πυθαγόρα  να συμμετέχουν  στο φεστιβάλ  αποκτώντας μια μοναδική  εμπειρία  που φέτος θα έχει πολλές εκπλήξεις .

Σας παρουσιάζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και το link που μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις.

https://stepsofpythagora.eu/steps-of-pythagoras/










https://www.facebook.com/dimosdytikissamou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου