Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΜΠΕΡΤΑ: ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝ

Περιοδεία στην Επαρχία της Αλμπέρτα πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Η Αλμπέρτα ευρίσκεται τέσσερες ώρες με το αεροπλάνο από το Τορόντο και σε έκταση είναι πέντε (5)φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Ολόκληρος ο Καναδάς είναι εβδομήντα πέντε (75) φορές μεγαλύτερος από την Ελλάδα.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου ετέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Έντμοντον. Συμμετείχαν οι ιερείς Χ. Τζίντης, Θ. Gove, Π. Ρούγας και R. Poworoznik. Ήταν μία λειτουργία με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ακραιφνώς βυζαντινή μελωδία σε τρίτο ήχο. Έψαλε ο πρωτοψάλτης καθηγητής πανεπιστημίου Γεώργιος Γεωργίου.

Κατάμεστη η εκκλησία από ευλαβείς πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν και στη θεία κοινωνία. Δέκα ιερόπαιδες υπηρέτησαν στο ιερό.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε στο ιερό Ευαγγέλιο μέ θέμα: “είναι ο Θεός εναντίον των πλουσίων;»

Στο τέλος της θείς λειτουργία χειροθέτησε σε Οικονόμο τον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητος π. Χ. Τζίντη, τον οποίον εκέλευσαν ο π. Θ. Gove και ο π. Π. Ρούγας, ενώ το πολυπληθές εκκλησίασμα εβροντοφώναζε το «άξιος».

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε βραδινή θεία λειτουργία στον ιερό ναο Αγίου Δημητρίου Κάλγκαρυ.

Κατάμεστη η εκκλησία από ευλαβείς πιστούς από τους οποίους πολλοί συμμετείχαν στη θεία κοινωνία. Η θεία λειτουργία, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Τούς ψαλτες διηύθυναν ο Δρ. Γ. Γεωργίου και ο κ. Λ. Σαφαρης. Στό ιερό συνήθως υπηρετούν περίπου δέκα πέντε ιερόπαιδες. Λιγότεροι ήσαν αυτή τη φορά διότι απουσίαζαν σε διακοπές.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον π. Π. Ρούγα, ιερατικώς προϊστάμενον της κοινότητος, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του Πρωτοπρεσβύτερο Δ. Ρούγα ο οποίος και εκέλευσε τον υιόν μαζί με τόν π. . Το πολυπληθές εκκλησίασμα εβροντοφώναζε «αξιοι» στον πατέρα και το γυιό.

Μετά την χειροθεσία, τόσο στο Έντμοντον όσο και στο Κάλγκαρυ παρετέθη γεύμα για όλους.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος συνεχίζει την περιοδεία του στήν Αλμπέρτα και θα επισκεφθεί τις ιεραποστολικές κοινότητες Banff, Jasper, Grande Cashe και Edson συνοδευόμενος από τους τρείς Έλληνες ιερείς Δ. Ρούγα, Π. Ρούγα και Χ. Τζίντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου