Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Όπερα "Στέψη της Ποππαίας" με επικεφαλής την γνωστή μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος με την πρώτη όπερα της ιστορίας, την "Στέψη της Ποππαίας" του "πατέρα" της όπερας, Κλαούντιο Μοντεβέρντι.
Ενα εξαιρετικό επιτελείο λυρικών ερμηνευτών της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος με επικεφαλής την γνωστή μεσόφωνο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κασσάνδρα Δημοπούλου συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο αριστούργημα του Μοντεβέρντι.
Υπόθεση: Ο Αυτοκράτορας της Ρώμης, Νέρων (Νικόλας Λεβέντης) ερωτεύεται την ευγενικής καταγωγής Ποππαία (Κασσάνδρα Δημοπούλου). Ο δάσκαλός του, ο φιλόσοφος Σενέκας (Βασίλης Ασημακόπουλος) τον συμβουλεύει να μην προχωρήσει με αυτή την σχέση και ο Νέρωνας τον καταδικάζει σε θανατο. Η γυναίκα του, η Αυτοκράτηρα Οκτάβια (Ειρήνη Κώνστα) μαθαίνοντας για την σχέση του αυτή, διατάζει τον πιστό ακόλουθό της Όθωνα (Eric Schlossberg) να την σκοτώσει. Η δολοπλοκία ξεσκεπάζεται όμως και ο Νέρωνας εξορίζει την Οκτάβια.
Με τη βοήθεια της Τύχης (Χριστίνα Μαβίνη) και του Έρωτα (Μαρία Ρουκά) η Ποππαία στέφεται Αυτοκράτηρα της Ρώμης.
Μουσική διεύθυνση/προετοιμασία/ πιάνο: Φίλιππος Μοδινός
Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα
Αναβίωση σκηνοθεσίας/ βοηθός σκηνοθέτη: Αθανάσιος Μαργούτας
Προσαρμογή για το Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς: Κασσάνδρα Δημοπούλου

Συμμετέχουν ακόμη οι:
Αλέξανδρος Γάβαρης (Αρνάλτα)
Ρούλα Κωσταβάρα (Αρετή)
Χριστίνα Μαβίνη (Ντρουζίλα)
Bronwen Stephens (Ακόλουθος)
Μαρίζα Κιοσέογλου (Κοπέλα)
Κλειώ Καψάλη (Αθηνά)

«Η στέψη της Ποππαίας» στο 3ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας
Χορηγός επικοινωνίας Livemedia
Με την όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Monteverdi ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου το 3ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.
Το Livemedia ήταν εκεί και μίλησε με την Κασσάνδρα Δημοπούλου - Μοδινού, Λυρική τραγουδίστρια, μεσόφωνος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, τον Νικόλα Λεβέντη - Λυρικό τραγουδιστή, σοπρανίστ και την Ειρήνη Κώνστα, Λυρική τραγουδίστρια, υψίφωνος.
Την Παρασκεύη 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τον τίτλο «40 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας». #livemedianews
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος
Hellenic Opera Corporation

Independent Opera Company 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου