Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ακροάσεις Ορχήστρας για Νέους & Επαγγελματίες Μουσικούς

Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ακροάσεις Ορχήστρας για Νέους & Επαγγελματίες Μουσικούς

Η ΝΕΑ Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με την αρωγή των φίλων της και των πολύ σπουδαίων μουσικών που την απαρτίζουν όλα τα χρόνια της ύπαρξής της από το 2006 (έτος ίδρυσης) έως και σήμερα στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, διοργανώνει ακρόαση επιλογής μελών τόσο της νεανικής όσο και της επαγγελματικής της ορχήστρας, για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018. Πρόκειται για δύο μοναδικά σχήματα Ορχήστρας, στα οποία θα συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί δίπλα στους πιο άρτιους και ποιοτικά καταρτισμένους επαγγελματίες μουσικούς της Βόρειας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων.

Όροι Συμμετοχής
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μουσικοί που παίζουν ένα όργανο συμφωνικής ορχήστρας (εκτός από πιάνο), ηλικίας από 9 έως 18 ετών για την νεανική και από 19 έως και 65 ετών για την επαγγελματική ορχήστρα, οποιασδήποτε υπηκοότητας. Επιπρόσθετα για τους επαγγελματίες μουσικούς απαιτείται η αποστολή ενός βιογραφικού προς ενημέρωση της επιτροπής.
2. Οι υποψήφιοι /-ες μουσικοί θα εξεταστούν σε 3 κομμάτια του επιπέδου που ανήκουν. Σε ένα κομμάτι δικής τους επιλογής, σε ένα επιβεβλημένο (το οποίο θα πάρει με email ο υποψήφιος) μόλις στείλει την αίτησή του και προσδιορίσει το επίπεδό του και σε ένα prima vista ανάλογης δυσκολίας με το επίπεδό του.
3. Την κριτική επιτροπή θα απαρτίσουν καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί. Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας την περίοδο του 2017 – 18.
4. Τα αποτελέσματα της ακρόασης θα κοινοποιηθούν την Δευτέρα 2/10/2017 στην ιστοσελίδα της Νέας ΣΟΘ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 ώρα 15:00.

Τόπος Διεξαγωγής Ακρόασης
Οι ακροάσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ» του Ωδείου «Ε. Σαμαρά» , Γ. Στεφάνου 2 & Παπαναστασίου, περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου του 2017.

Η αίτηση του κάθε υποψηφίου, θα αποτελείται ουσιαστικά από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα email απεσταλμένο στην διεύθυνση nsothess@gmail.com με θέμα μηνύματος « Αίτηση συμμετοχής στην ακρόαση υποψηφίων για την ΝΣΟΘ» . Στο μήνυμα αυτό υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται ένα βιογραφικό του υποψηφίου και η παρτιτούρα πιάνου για το κομμάτι που θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος (εφόσον η επιλογή του κομματιού περιέχει συνοδεία πιάνου).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τις αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6945638620 κος Νικάκος.

Ιστορική διαδρομή

Η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της ως και σήμερα, συμμετείχε σε πολύ σπουδαίες παραστάσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και δραστηριότητες της χώρας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 300 νέοι και επαγγελματίες μουσικοί συμμετείχαν στην Ορχήστρα, οι οποίοι έχουν πλέον διαμορφώσει τον πολύ ποιοτικό χαρακτήρα της ορχήστρας. Καταξιωμένοι επαγγελματίες μουσικοί της χώρας μας θα συμμετέχουν και φέτος στη ΝΕΑ Σ.Ο.Θ. κατά τη νέα περίοδο που ξεκινάει. Παράλληλα θα υποστηρίξουν σεμιναριακά και επιμορφωτικά τα μουσικά σύνολα – σχήματα που θα προκύψουν από τους νέους ταλαντούχους μουσικούς (τις οποίες ηλικίες τις έχουμε προσδιορίσει στην αρχή) που θα επιλεγούν από την ακρόαση που διοργανώνει ο σύλλογος της ΝΕΑΣ Σ.Ο.Θ. στα πρότυπα της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού.


Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

https://www.facebook.com/events/513936328957910/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου