Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος: OPERA GALA in Maria Callas' memory

"Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, έχω την χαρά και την τιμή να τραγουδήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου, τιμώντας την μνήμη της Θεάς της Όπερας: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ" δηλώνει η εξαιρετική μεσόφωνος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος Κασσάνδρα Δημοπούλου.
40 χρόνια πέρασαν από την μέρα του θανάτου της Μαρίας Κάλλας και το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος δίνει έναν φόρο τιμής στην μεγαλύτερη ντίβα της όπερας.
Δίπλα στην μεγάλη Κυρία της Όπερας, την σοπράνο Τζένη Δριβάλα, μοναδική ίσως "διάδοχο" της Μαρίας Κάλλας σε σχέση με το Bel Canto ρεπερτόριο, η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου, ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η σοπράνο Patricia Freres, ο βαρύτονος Αλέξανδρος Γάβαρης, ο σοπρανίστ (male soprano) Νικόλας Λεβέντης, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τις ωραιότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου.
Δίπλα στον Φίλιππο Μοδινό, που κυριολεκτικά "γεννήθηκε μέσα από την Όπερα" και για την Όπερα έναν από τους δυνατότερους δραματικούς τενόρους και καλλιτέχνες σε μουσική γνώση γενικότερα, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, μια σημαντικότατη μορφή ανάμεσα στους Έλληνες λυρικούς μονωδούς με τεράστιο βιογραφικό σε ρόλους και εμφανίσεις, τόσο στην ΕΛΣ όσο και στο εξωτερικό.
Δίπλα στην Patricia Freres, αγαπητή φίλη και συνάδελφο από το Λουξεμβρούργο που έρχεται και τιμάει την Ελλάδα και την προσπάθεια καταξίωσης του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος με την παρουσία της, ο βαρύτονος Αλέξανδρος Γάβαρης, με πολλές συμμετοχές τόσο στην χορωδία της ΕΛΣ ανερχόμενος σολίστ και σε σημαντικούς ρόλους.
Τέλος, ο Κύπριος σοπρανίστ (male soprano) Νικόλας Λεβέντης ο οποίος συμμετείχε στην Στέψη της Ποππαίας" στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2017.
Μαρία Κάλλας: πριν 40 χρόνια, η Φωνή σιώπησε.
Μας άφησε "ορφανούς" αλλά ζει πάντα μέσα μας, για να μας "τυραννάει", να μας "τσιγκλάει", να μας "παιδεύει" με τον άπιαστο πήχη που έβαλε.
Εμείς θα είμαστε πάντα στην σκιά του Μύθου της, ηχώ της φωνής της, που σημάδεψε την Ανθρωπότητα για πάντα.
Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2017 είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας.

40 years since the death of the greatest opera singer of all times:

Greek myth MARIA CALLAS
Passed away in September 16th in her own appartement in Paris.

In honour of her memory, we present arias and ensembles from 
"LA TRAVIATA"
"TOSCA"
"MADAMA BUTTERFLY"
"NORMA"
"CARMEN"
and more.

With: 
Jenny Drivala 
Kassandra Dimopoulou 
Patricia Freres 
Anthony Koroneos
Philip Modinos
Alexandros Gavaris
Nicolas Leventis

Moderation: Athanasios Margoutas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου