Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ετήσιο Δείπνο Θεολογικής Ακαδημίας στο Montreal Μέρος εσόδων για την έρευνα του παιδικού ζαχαροδιαβήτη



Μερικοί από τους επίσημους της βραδιάς. Από αριστερά: κ. Ο. Καφόπουλος, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Montreal, Μητροπολίτης Σωτήριος, κ. Λ. Χουσάκος, Γερουσιαστής και κ. Ν. Παγώνης, πρόεδρος Ε.Κ.Μ.Μ. Ορθιοι από αριστερά: κ. Ν. Τσατάς, ιδιοκτήτης-Palace Reception Halls και π. Ν. Παπαγεωργίου, Ιερ. Προϊστ. Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, Montreal.

Με πολλή επιτυχία έγινε το ετήσιο δείπνο, στο Palace Reception Halls στο Montreal, το οποίο ως γνωστό προσφέρεται δωρεάν μαζί με τα φαγητά και τα ποτά από τον ιδιοκτήτη Ν. Τσατά και τους συνεταίρους του, για την Θεολογική μας Ακαδημία. Υπεύθυνοι για την οργάνωσή του ήσαν ο π. Ν. Μοστράτος, ο π. Χ. Τζίντης και η κα Μ. Αγραππίδη, B’Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά. Συνεργάστηκαν όλοι οι ιερείς της περιοχής Montreal και τα φιλόπτωχα τμήματα. Εκφράζονται προς όλους θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες!
Παρεκάθησαν περίπου 600 συνδαιτυμόνες. Συμποσιάρχες της βραδιάς ήsαν, ο π. Ν. Μοστράτος και ο π. Χ. Τζίντης. Το μουσικό πρόγραμμα ήταν προσφορά του κ. Β. Γαλάτη.
Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο γιατρός Κωνσταντίνος Πολυχρονάκος, ο οποίος ηγείται της ομάδας έρευνας του παιδικού ζαχαροδιαβήτη. Άλλοι ομιλητές ήσαν η κα Μ. Αγραππίδη, Β΄Αντιπρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, ο κ. Ν. Παγώνης, πρόεδρος της Ε.Κ.Μ.Μ., η κα Ε. Κουτσούγερα, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καναδά, ο εντιμ. Λ. Χουσάκος, Γερουσιαστής, ο εντιμ. Ο. Καφόπουλος, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Montreal και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Οι οργανωτές εξέδωκαν και αναμνηστικό διαφημιστικό λεύκωμα.
Ολοι οι ομιλητές, μίλησαν με πολύ ενθουσιασμό για το έργο της Θεολογικής μας Ακαδημίας, της Ιεράς μας Μητρόπολης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.
Ενα σεβαστό ποσό από τα έσοδα του δείπνου θα δωρηθεί στο νοσοκομείο Παίδων, για την έρευνα του παιδικού ζαχαροδιαβήτη.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο έργο της Θεολογικής Ακαδημίας, στο γεγονός ότι 25 απόφοιτοί της έχουν χειροτονηθεί κα υπηρετούν στις κοινότητες μας στον Καναδά και στην συνέχεια μίλησε για τα προγράμματα της Ιεράς μας Μητρόπολης, για την νεολαία που πρέπει να είναι στα κατηχητικά σχολεία, στα ελληνικά ορθόδοξα σχολεία, στην οργανωμένη νεολαία και στις κατασκηνώσεις.
Το όλο βραδινό ήταν υπέροχο. Οι παρευρεθέντες έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Ηταν μια ατμόσφαιρα χαράς και πνευματικής πανδαισίας. Η όλη εκδήλωση άρχισε στις 6 το απόγευμα και τελείωσε στις 8:30 το βράδυ
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε όλους τους προλαλήσαντες, ιδιαίτερα τους οργανωτές και ανεκοίνωσε την οργανωτική επιτροπή για το δείπνο του 2014, η οποία αποτελείται από τους: π. Δ. Αντωνόπουλο, π. Π. Παυλάκο, κα Μ. Αγραππίδου, φυσικά με την συμμετοχή όλων των ιερέων και των τμημάτων της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.  Το δείπνο θα γίνει πάλι στην ίδια αίθουσα, προσφορά των ιδιοκτητών του Palace Reception Halls, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου του 2014.

Από το Γραφείο της Ι. Μητρόπολης Τορόντο
4 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου