Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΡΕΚΑ ΣΤΟ BADMINTON «Μια φωνή μύθος»



ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON και η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
παρουσιάζουν αφιέρωμα στη
ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΡΕΚΑ
«Μια φωνή μύθος»
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Θέατρο BADMINTON
Κύκλος Συναυλιών «Τα Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μιχάλης Κουμπιός
Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
Διευθύνει ο Παναγής Μπαρμπάτης
Η σειρά συναυλιών του θεάτρου Badminton ''Τα Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού'' σε καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού προτείνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Στέλλα Γκρέκα, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:30μμ.
«Είναι τιμή μου να με παρουσιάζει το Θέατρο BADMINTON, έτσι οι νοσταλγοί του παλιού καλού τραγουδιού θα έχουν την ευκαιρία να ξανακούσουν τα τραγούδια μου και εγώ θα έχω την χαρά να τραγουδήσω τις μεγάλες μου επιτυχίες και πάλι» μου είπε η μεγάλη τραγουδίστρια Στέλλα Γκρέκα.
Πόσοι και πόσοι δεν μεγάλωσαν ακούγοντας τα υπέροχα τραγούδια της Στέλλας Γκρέκας, και ακόμα και σήμερα πόσοι νέοι ανακαλύπτουν αυτή την σπάνια φωνή.
Η Στέλλα Γκρέκα θαυμάστηκε και για την ομορφιά της και για την φωνή της, αναφέρω μερικά λόγια από τα τόσα και τόσα που έχουν ειπωθεί πάντα με θαυμασμό από ανθρώπους της τέχνης: Χρήστος Χαιρόπουλος «η φωνή της είναι σαν βιολοντσέλο», Αλέκος Λιδωρίκης «απαράμιλλη εκτελέστρια με πάθος και ευγένεια», Γιώργος Τζαβέλας «είναι η τελειότερη ερμηνεύτρια με σπάνιο συνδυασμό φινέτσας και νοσταλγίας», Δημήτρης Χορν «το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το Χτες το βράδυ με την Στέλλα Γκρέκα», Ρένα Βλαχοπούλου «άκουσα την φωνή της Στέλλας Γκρέκας από ραδιοσταθμό στην Μέση Ανατολή σε περιοδεία και τρελάθηκα με την φωνή της», Άννα Καλουτά «λατρεύω την φωνή της», Μαρίκα Κοτοπούλη «η Στέλλα Γκρέκα έχει την ωραιότερη φωνή που πέρασε ποτέ».
Μαγική, ευαίσθητη, νοσταλγική, μελαγχολική, η Στέλλα Γκρέκα, 91 χρόνων σήμερα, υπήρξε η μεγάλη ντίβα της μεταπολεμικής Αθήνας. Μια φωνή μύθος που συνδέθηκε με τραγούδια λεπτού ρομαντισμού. Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μενέλαος Θεοφανίδης, ο Τάκης Μωράκης, ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Χρήστος Χαιρόπουλος κ.ά. Τραγούδια όπως τα: «Πάμε στο άγνωστο», «Ήρθες σαν την άνοιξη», «Πού να ’σαι τώρα», «Είδα μάτια πολλά», «Χθες το βράδυ», «Τραγούδι της Μαρίνας», «Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες» κ.ά.
Τα τραγούδια από το ρεπερτόριο της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας, που αναδεικνύουν αισθαντικά ηχοχρώματα, θα αποδώσει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη και θα τραγουδήσουν οι: Καλλιόπη Βέττα, Μπάμπης Βελισσάριος, Ελένη Βουδουράκη, Άγγελος Παπαδημητρίου και η Στέλλα Γκρέκα.
Συμμετέχουν χορευτές της ομάδας Pasion del Tango.
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου Κηφισιάς «Απόλλων Μουσηγέτης»
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 8 - 25 ευρώ Προπώληση: www.abcd.gr, www.viva.gr, 210-8840600
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου