Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή - ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Τίτλος: Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή
Συγγραφέας: MARCELLO SIMONI
Μετάφραση: Βασίλης Τριανταφύλλου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ξενόγλωσση Πεζογραφία
ΣΕΛ.: 432
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-618-5048-00-6
ΤΙΜΗ: 17,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
Βρισκόμαστε στον σκοτεινό Μεσαίωνα που μαίνονται θρησκευτικές έριδες, ανελέητες διώξεις και χθόνιες ίντριγκες. Ο Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει να ανακαλύψει τα ίχνη της βασίλισσας της Γαλλίας που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η μοίρα της συνδέεται με το Turba philosophorum, ένα μυθικό χειρόγραφο, έργο των μαθητών του Πυθαγόρα και του Ερμή του Τρισμέγιστου, που περιέχει το ισχυρότερο φίλτρο των αλχημιστών, την φόρμουλα που μεταλλάσσει τη φύση των στοιχείων. Το κουβάρι του μυστηρίου που ξετυλίγεται θα οδηγήσει τον Ιγνάθιο στο καταραμένο κάστρο της Αιράνης, όπου ο κόμης Νιγκρέντο κρύβει ένα τρομερό μυστικό...
Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του μυθιστορήματος Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων, ένα μεσαιωνικο θρίλερ, που βασιζόταν σε ένα ισόρροπο και αξιόπιστο μείγμα ιστορικής τεκμηρίωσης και φαντασίας και που έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Ιταλός συγγραφέας Μαρτσέλο Σιμόνι επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του.
Ο αναγνώστης του νέου βιβλίου, Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή, θα εντρυφήσει σε ιστορικές λεπτομέρειες και στην ατμόσφαιρα των μυστικών του Μεσαίωνα, ακολουθώντας τον ήρωα σε αλλεπάλληλες διαδρομές και περιπέτειες. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, θα διαπιστώσει την εξέλιξη του συγγραφέα ως δεινού αφηγητή συναρπαστικών ιστοριών της εποχής, που ανασυνθέτει με μαεστρία πραγματικά περιστατικά και ζωντανεύει πρόσωπα της Ιστορίας.
Ο Μαρτσέλο Σιμόνι, που φιλοξενήσαμε τον Ιανουάριο στη χώρα μας, γεννήθηκε στο Κομάκιο της Ιταλίας το 1975. Σπούδασε φιλολογία, εργάστηκε ως αρχαιολόγος και τώρα απασχολείται ως βιβλιοθηκονόμος. Έχει γράψει διηγήματα και αρκετά ιστορικά δοκίμια.
Το 2012 τιμήθηκε με το Premio Bancarella για το πρώτο του μυθιστόρημα Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων, που έγινε πρωτοφανές best seller στην Ισπανία και στην Ιταλία και κυκλοφορεί σε δέκα ακόμη χώρες.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΡΑ
Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα
τηλ. 210 3839000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου