Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο Παναγιώτης Καρούσος τίμησε την πατρίδα του με την «Ρομάντζα Κεφαλονιά»


Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος 
συγχαίρει τον πιανίστα  Σπύρο Σουλαδάκη

Αργοστόλι 29 Ιουλίου 2011. Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» της Κεφαλονιάς παρουσιάσθηκε η Παγκόσμια Πρεμιέρα της «Ρομάντζα Κεφαλονιά» για πιάνο του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.
Την «Ρομάντζα Κεφαλονιά» ερμήνευσε ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης με πολύ μπρίο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Ο Παναγιώτης Καρούσος εμπνεύστηκε την ρομάντζα από τα τοπικά Κεφαλλονίτικα παραδοσιακά ρυθμικά ακούσματα. Είναι μια μουσική μινιατούρα ευχάριστη και λαμπερή όπως ο ουρανός της Κεφαλονιάς, με ένα μελαγχολικό μυστήριο όπως αυτό που εκπέμπει το παράξενο αυτό νησί του Ιονίου.
Μαζί με την «Ρομάντζα Κεφαλονιά» παρουσιάστηκαν η «Ρομάντζα για Βιολί και Πιάνο» και το «Ντιβερτιμέντο για Βιολοντσέλο και Πιάνο».
Η «Ρομάντζα για Βιολί και Πιάνο» είχε πρωτοπαρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Δημαρχείο του Beverly Hills στο Λος Άντζελες προς τιμήν της πόλης. Ερμηνεύτηκε μαγικά από τον βιολονίστα Ανδρέα Χανιώτη σε αυτή την συναυλία στο Αργοστόλι ο οποίος ανέδειξε την λεπτή παρτιτούρα.
Ο βιολοντσελίστας Σταύρος Παργινός, ο πιανίστας
Σπύρος Σουλαδάκης και ο
βιολιστής Ανδρέας Χανιώτης 
Το «Ντιβερτιμέντο για Βιολοντσέλο και Πιάνο» ερμηνεύτηκε υπέροχα από τον αισθαντικό βιολοντσελίστα Σταύρο Παργινό, ο οποίος ανέδειξε τον ρομαντισμό της μουσικής γραφής του Παναγιώτη Καρούσου. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά και είχε εντυπωσιάσει τους Καναδούς.
Το «Πιάνο Τρίο damour», ερμηνευμένο από τον πιανίστα Σπύρο Σουλαδάκη, τον βιολονίστα Ανδρέα Χανιώτη, και τον βιολοντσελίστα Σταύρο Παργινό έκλεισε το πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που άνοιξαν το πρόγραμμα της όπερας «Προμηθέας» αντί εισαγωγής.
Και οι τρεις έξοχοι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτά τα έργα με πληθωρικό ρομαντισμό του Κεφαλλονίτη δημιουργού Παναγιώτη Καρούσου.