Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Θριαμβευτική η παρουσίαση των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011 στον Όλυμπο

Ο Τρύφωνας Ολύμπιος, η Ελένη Μπούκη
– Αγιομυργιανάκη και ο Παναγιώτης Καρούσος

Θριάμβευσαν τα Προμήθεια 2011 στον Όλυμπο, (1 – 2 – 3 Ιουλίου) με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα. Πάνω από 5.000 θεατές λάτρεις των Προμηθειών κατέκλυσαν το ιερό άλσος του Προμηθέα στις πλαγιές του Ολύμπου για να παρακολουθήσουν τα καθιερωμένα πια δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι. Οι Προμηθειείς: χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, οργανοπαίχτες και παρουσιαστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ιδίως στα κεντρικά δρώμενα το Σάββατο 2 Ιουλίου, όπου παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από την όπερα Προμηθεύς του ομογενή μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου από τον ίδιο τον δημιουργό Παναγιώτη Καρούσο στον ρόλο του Προμηθέα, αλλά και την Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη στον ρόλο της Ιούς, οι θεατές καθηλώθηκαν 
Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης
Παναγιώτης Καρούσος ως Προμηθέας
στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 στον Όλυμπο
πραγματικά από δέος μέσα σε μια συγκινησιακή φόρτιση, από την ερμηνεία της Τραγωδίας του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης από την οποία ο Παναγιώτης Καρούσος εμπνεύστηκε την ομώνυμη όπερα του. Η διακεκριμένη υψίφωνος Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη ως Ιώ ήταν θεατρικά και φωνητικά άρτια μαγεύοντας το κοινό, κατέβηκε το ιερό λόφο του Προμηθέα και με μεγάλη συγκίνηση ερμήνευσε την δύσκολη άρια «Συχνά τη νύχτα…», της όπερας του Παναγιώτη Καρούσου. Ο μπασοβαρύτονος μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος καθήλωσε το κοινό με την βροντώδη βαθιά φωνή του ανεβασμένος πάνω στον ιερό λόφο του Προμηθέα, ιδιαίτερα μετά την άρια «Και τώρα μόνος», τα ηχητικά εφέ με τους κεραυνούς, ανάμεσα στην ανεπανάληπτη ερμηνεία του στα λόγια του Αισχύλου «Μα να που με έργα, και όχι πια με λόγια, τραντάζεται η γη…», έδωσε μια μεγαλειώδη μυστηριακή διάσταση στα Προμήθεια 2011
.
Η διακεκριμένη υψίφωνος της όπερας 
Ελένη Μπούκη  – Αγιομυργιανάκη ως Ιώ 
Ο ιδρυτής των Προμηθειών Τρύφωνας Ολύμπιος άνοιξε το πρόγραμμα και μίλησε για την σημασία της αφύπνισης του Ελληνισμού μέσα στην δύσκολη οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα, και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής των κεντρικών δρώμενων Γιώργος Φωτεινός έκαμε μια καταπληκτική εργασία πάνω στην παρουσίαση των Προμηθειών επικεντρώνοντας το βάρος στο Προμηθεϊκό Φως, το Φως της Γνώσης.
Παρουσιάστηκε η Γαία, ο Δευκαλίωνας και η Πύρα, ο Προμηθέας, η Ιώ, οι Νύμφες Ωκεανίδες αλλά και οι Νύμφες των δέντρων.
Ο Γιώργος Φωτεινός, η Ελένη Μπούκη
– Αγιομυργιανάκη και ο Παναγιώτης Καρούσος

Μέσα σε μια μυσταγωγία στο φινάλε δόθηκε η Προμηθεϊκή Φωτιά της Γνώσης με τα λόγια: «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου