Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της Αναστασίας Παπαδάτου – Αποστολοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου στην Κεφαλονιά

Η μεγάλη καλλιτέχνιδα Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου είναι μια από τις καλύτερες αγιογράφους και συντηρήτρια βυζαντινής τεχνοτροπίας στην Ελλάδα. Το έργο της εκτείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδος με εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας αλλά και συντηρώντας τέμπλα εκκλησιών, Ουρανίες, θρόνους και τοιχογραφίες.
Η αγιογράφος και ζωγράφος Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου επιτελεί μεγάλο έργο τέχνης στην Κεφαλονιά, αγιογραφώντας και συντηρώντας τις αγιογραφίες και τοιχογραφίες των εκκλησιών της Κεφαλονιάς αλλά και ως ιδρύτρια του Σπιτιού της UNESCO στα Περατάρα κάτω από το Ενετικό Κάστρο.
Η προσφορά της στο νησί της Κεφαλονιάς που είναι η βάση της για εδώ και πολλά χρόνια που έχει εγκατασταθεί στο νησί είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Οι εκκλησίες του νησιού έχουν μεγάλης αξίας τοιχογραφίες (μέχρι και μεσαιωνικές), που χρειάζονται συντήρηση για να παραμείνουν και να κοσμούν το νησί της Κεφαλονιάς ως μεγάλη παρακαταθήκη των άξιων εμπνευσμένων καλλιτεχνών που τις δημιούργησαν.
Η εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας που με επιτυχία πραγματοποιεί τώρα στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου είναι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της εργασίας της που φαίνεται η λεπτομερής  τεχνοτροπία του χρωστήρα της μέσα από χρώματα ζωντανά και ακέραια θέματα.
Την έκθεση της Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου στο Ληξούρι τίμησαν προσωπικότητες του νησιού με την παρουσία τους, αλλά και ο κόσμος του νησιού που καθημερινά επισκέπτεται την έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, δείχνοντας την αγάπη του στην άξια καλλιτέχνιδα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και τα έργα ζωγραφικής της Αναστασίας Παπαδάτου – Αποστολοπούλου, τις ελαιγραφίες της με τοπία της Κεφαλονιάς, τις προσωπογραφίες και τα τόσα άλλα έργα που θα θαυμάσει ο επισκέπτης στην ωραία αυτή έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας  Παπαδάτου – Αποστολοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου.
Η έκθεση της θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου καθημερινά και μετά θα συνεχισθεί στο Σπίτι της UNESCO στα Περατάρα. Η Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου είναι η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Μαζί με τα έργα της έχει συμπεριλάβει και έργα των γνωστών ζωγράφων  Ιάσονος Οικονομόπουλου, και Δήμου Γεωργιτζίκη. 
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το Σπίτι της UNESCO στην Κεφαλονιά, για μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου στο τηλέφωνο 26710-68353

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου