Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Γεώργιος Ι. Σκλαβούνος: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

«Δελφούς της Οικουμένης» ήθελε την Ελλάδα ο Ιωάννης Καποδίστριας.


Το βιβλίο «Ο Άγνωστος Καποδίστριας», Μαρτυρίες και Γνώμες για τον Ιωάννη Καποδίστρια του φίλτατου κερκυραίου πατριώτη Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου ήρθε να προσθέσει στην βιβλιογραφία για τον μεγάλο πολιτικό μερικές αλήθειες που ίσως για κάποιους πολιτικούς λόγους αποσιωποιήθηκαν.
Το βιβλίο αυτό όπως σημειώνεται στο εξώφυλλο αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια για το έργο του και τις παρακαταθήκες που μας άφησε.
Ελάχιστο φόρο τιμής εις τον επιφανέστερο της ύψιστης και αποσιωπημένης Ιονίου Προσφοράς, στην αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Ελληνισμού.
Η εκ μέρους του Ι. Καποδίστρια υπεράσπιση της πολιτισμικής αυτονομίας του Ελληνισμού, των πολιτισμικών αλλά και γεωγραφικών του συνόρων, υπήρξαν τα καθοριστικά αιτία της δολοφονίας του όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας κ. Σκλαβούνος. 
Το βιβλίο στηρίζεται σχεδόν εξολοκλήρου σε γραπτές αναφορές στον Ι. Καποδίστρια από  επιφανείς, κυρίως πολιτικούς, από την εποχή του Ι. Καποδίστρια ως σήμερα.  
Ο Γιώργος Σκλαβούνος, οικονομολόγος - κοινωνιολόγος γεννήθηκε το 1943 ΣΤΗΝ Κέρκυρα , όπου ζει και σήμερα.
Σπούδασε ως εργαζόμενος φοιτητής στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.
Απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Πήρε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Georgia State University, όπου συνέχισε σπουδές δικτατορικού επιπέδου στον ίδιο κλάδο, όπως επίσης παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και Management.
Εργάστηκε επί 8 χρόνια στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ε.Ε. (ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων).
Εργάστηκε ως συνεργάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας, στην Αγροτική Τράπεζα και στον ιδιωτικό τομέα.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα: Επιβίωσης και Αφομοίωσης Εθνικών Πολιτισμών, Εθνικής Πολιτιστικής Ταυτότητας και Συνείδησης, και αλλά θέματα παραπλήσιου ενδιαφέροντος.
Παρουσίαζε για χρόνια, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Ελληνικής Διασποράς, την εργασία του για την Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα και τη διατήρηση της. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στον αθηναϊκό τύπο (Ελευθεροτυπία, Βήμα, Μεσημβρινή) και σε περιοδικά, όπως ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και τα Οικονομικά Χρονικά.
Σήμερα είναι ο Πρόεδρος του Κέντρου UNESCO του Ιονίου.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου