Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ειρήνης Αποστολοπούλου – Μισαηλίδου στο Ληξούρι Κεφαλληνίας

Ληξούρι 1 Αυγούστου 2011. Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εξαίρετης ζωγράφου Ειρήνης Αποστολοπούλου – Μισαηλίδου, στο Νέο Μουσείο Ληξουρίου. Μια σειρά από έργα ζωγραφικής με λαμπερά χρώματα σε λαδομπογιά, εντυπωσίασαν τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους. Η καλλιτέχνης του χρωστήρα ήρθε ιδικά από την Αθήνα για την τιμητική αυτή έκθεση που οργάνωσε προς τιμήν της ο Όμιλος UNESCO Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους τίμησαν την ζωγράφο Ειρήνη Αποστολοπούλου – Μισαηλίδου με την παρουσία τους, ο Παύλος Παπαδάτος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την Κεφαλονιά, η κυρία Ασκητή, ο καθηγητής πανεπιστημίου Λευτέρης Μηλιαρέσης με την σύζυγο του Colette επίσης καθηγήτρια πανεπιστήμιου, ο Ευάγγελος Βλασόπουλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας και εκδότης των εφημερίδων "ΑΛΙΜΙΩΤΗΣ" και "ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ", η κυρία Λυκούδη σύζυγος του καναλάρχη Ληξουρίου, και πολλοί άλλοι.
Η Ειρήνη Αποστολοπούλου - Μισαηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων καθώς και Γραφιστικής Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τους αγώνες «MOTO GP» με μεγάλη έμφαση στην κίνηση και στο χρώμα.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Γαλλία, στον εκθεσιακό χώρο «International Action Art» του Ομίλου UNESCO Ν. Πειραιώς και Νήσσων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σάμης (Κεφαλονιά), στην αίθουσα Art Café στην Κέρκυρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλιούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερρων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρουσίου, και στην Κέρκυρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανεμόμυλο».
Έχει συμμετάσχει στις Αγιογραφήσεις πολλών ιερών ναών, μεταξύ άλλων: 
Αγια Τριάδα Καματερού (Τέμπλο), Μητρόπολη Πύργου (Προσκυνητάρια), 
Ιερός Ναός της Παναγίας με τα φιδάκια στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς (Τοιχογραφίες), 
την Αγια Παρασκευή στο Λουτράκι (Τέμπλο), Ιερός Ναός Ύψωσης Τιμίου Σταυρού και Αγίας Τριάδας στο Λαγονήσι, Μοναστήρι Αγίου Ανδρέα Κεφαλληνίας (Πλατυτέρα), Παναγία στα Αργίνια Κεφαλληνίας (Τοιχογραφίες), Ευαγγελίστρια Λουρδα Κεφαλληνίας (Τοιχογραφίες και Ουρανία).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 8 Αυγούστου, και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 8.30μ.μ. έως τις 11μ.μ.. Το Σάββατο 6 Αυγούστου ο Όμιλος UNESCO Κεφαλονιάς & Ιθάκης θα δώσει τιμητικά Διπλώματα στην Ζωγράφο Ειρήνη Αποστολοπούλου – Μισαηλίδου, καθώς και στους μαθητές της Σχολής Ζωγραφικής του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς & Ιθάκης, και των μαθητών της σχολής των ΑΜΕΑ. Η απονομή θα γίνει από την πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Αγιογράφο-Ζωγράφο κυρία Αναστασία Αποστολοπούλου – Παπαδάτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου