Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

«Ο Βυσσινόκηπος» του Αντον Τσέχοφ στο ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Η Μπέττυ Αρβανίτη πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Αντον Τσέχοφ «Ο Βυσσινόκηπος» στην προσιτή μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου και μουσική Θοδωρή Αμπαζή.
Η μεστή ερμηνεία της Μπέττυ Αρβανίτη ως «Λιούμποβα Ρανιέφσκαγια», και η αριστοκρατική παρουσία του Γιάννη Φέρτη στον ρόλο του αδελφού της «Λεονίντ Γκάγεφ» αναδεικνύουν την παράσταση αυτή σε μια από της καλύτερες της φετινής Αθηναϊκής σαιζόν.
Ο Κώστας Γαλανάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Βασίλης Καραμπούλας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Μαρίνα Συμεού,και ο Άρης Τρουπάκης πλαισιώνουν τον πολυπληθή για το μικρό θέατρο και σε δύσκολους καιρούς θίασο.
Την βραδιά που εγώ παρακολούθησα την παράσταση η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ελπίζω να συνεχίσει έτσι γιατί είναι μια παράσταση που αξίζει τον κόπο.
Ένα σπίτι στην εξοχή με τον ωραιότερο βυσσινόκηπο της περιοχής βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης. Οι σχεδόν αδιάφοροι μικροαστοί ιδιοκτήτες του δεν κάνουν τίποτα για να το σώσουν από την πώληση. Χάνουν το αγαπημένο τους πατρικό σπίτι και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να το κοιτούν και να αναπολούν… Να αναβιώνουν τις παιδικές τους αναμνήσεις, να νοσταλγούν τις παλιές ευχάριστες στιγμές, να χορεύουν, να γελούν, να φλερτάρουν… Τίποτα δεν τους κάνει να μετανιώνουν για την απόφασή τους, ακόμα και όταν ακούν τα τσεκούρια να χτυπούν δυνατά και να κόβουν τις αγαπημένες τους βυσσινιές.
Ο Αντόν Τσέχοφ μέσα από το έργο του απεικονίζει τη διαρκή φθορά της καθημερινής ζωής στη Ρωσία του 20ού αιώνα δίνοντας όμως μια νότα ελπίδας για το μέλλον και κάνοντας μια ακριβή πρόβλεψη της ίδιας της επανάστασης που ακολούθησε.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΑΞΗ (Μπέττυ Αρβανίτη)
ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
τηλέφωνο : 210-8838727
Α΄ ΣΚΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου