Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πνευματικές δραστηριότητες Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ι.Μ. Τορόντο



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ιερά μας Μητρόπολη διοργάνωσε σειρά πνευματικών δραστηριοτήτων την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για την πνευματική πρόοδο των πιστών.

Μια από τις δραστηριότητες, είναι οι Πνευματικές Συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων ανά τον Καναδά. Πραγματοποιούνται τα Σάββατα υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτηρίου, και ξεκινούν πάντοτε με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Ακολουθεί ομιλία του Σεβασμιωτατου προς τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης απαντά με πατρική αγάπη σε ερωτήσεις. Μετά από το μεσημεριανό ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας στην οποία γίνεται η Σύναξη ομιλεί φέτος με θέμα: «Φιλόπτωχος και ιεραποστολή, εσωτερική και εξωτερική (φιλανθρωπία)».

Άλλα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για την πνευματική ωφέλεια της νεολαίας των Κοινοτήτων π.χ. ολοήμερες Συνάξεις Νεολαίας, όπου οι νέοι συγκεντρώνονται για πνευματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ιερών ακολουθιών, συμμετέχουν στο μυστήριο της Εξομολόγησης, και σε ομαδικές συζητήσεις.
 
Η Ιερά μας Μητρόπολη επίσης επικοινωνεί με τους πιστούς της ανά τον Καναδά, και ανά τον κόσμο διαμέσου της σύγχρονης τεχνολογίας. Η επιτυχία της περσινής «40ημερης Πρόκλησης» συνεχίζεται φέτος με την δραστηριότητα: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή: Αγιογραφικο Ανάγνωσμα της Κυριακής», το οποίο αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε 10.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις και είναι διαθέσιμο κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Επιπλέον, η Μητρόπολή μας συνέχισε την πολυετή παράδοσή της να φέρνει πνευματικό από το Αγιο Όρος για τη διακονία του Ιερού Μυστηρίου της Εξομολόγησης. Το 2018, ο ιερομόναχος π. Παλαμάς, από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Ορους, επισκέφθηκε περίπου 20 Κοινότητες σε Κεμπέκ και Οντάριο και τις Ιερές Μονές Παναγίας Παρηγορήτισσας και Αγ. Πατροκοσμά.
 
Ο π. Παλαμάς, όχι μόνο λειτούργησε και άκουσε τις εξομολογήσεις των πιστών αλλά έδωσε και δύο Πνευματικές Ομιλίες, στο Μόντρεαλ (Ι.Ν. Ευαγγελισμού) και στο Τορόντο (Ι.Ν. Αγ. Νικολάου). Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να ακούσουν τις ομιλίες με θέμα, «Η διαχρονική αλήθεια των εντολών του Χριστού». Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον π. Παλαμά, και στον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σταυρονικήτα, π. Τύχωνα, για την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξή τους.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε οι Ελληνορθόδοξοι πιστοί του Καναδά να προετοιμαστούν πνευματικά για την ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να βιώσουν το πάθος και την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου