Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αφιέρωσις για σόλο βιολοντσέλο

Παρασκευή, 4 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. - 11 μ.μ.
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Αφιέρωσις για σόλο βιολοντσέλο

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου του, Afierossis, ο διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ Μιχάλης Χόιπελ δίνει ένα ρεσιτάλ για σόλο βιολοντσέλο. Το πρόγραμμα περιέχει έργα του 20ου και 21ου αιώνα καταξιωμένων συνθετών από όλο τον κόσμο αφιερωμένα σε διακεκριμένους ερμηνευτές. Μέσα στα έργα αυτά και η “Κρητική Σουίτα για βιολοντσέλο σόλο” γραμμένη από τη συνθέτρια Έφη Μαρκουλάκη και αφιερωμένη στον Μιχάλη Χόιπελ. Η Σουίτα αυτή αποτελεί φόρο τιμής στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα των δυνατοτήτων που κρύβει το πάντρεμα της σύγχρονης με την παραδοσιακή κρητική μουσική.
Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Έχει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και πυκνή δραστηριότητα, τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και ως σολίστ, συμπράττοντας με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους. Έχει σήμερα ως ορμητήριο το Αμβούργο, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές μετά την απόκτηση του διπλώματός του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου. Διεθνούς φήμης καθηγητές βοήθησαν να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα.
Η συναυλιακή του δραστηριότητα τον έχει οδηγήσει σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, εμφανίζεται συχνά σε διεθνή φεστιβάλ και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ


https://www.facebook.com/events/1578070058892850/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου