Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

4ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας και Χορωδιακού Τραγουδιού

Το Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και η Χορωδία Animato διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 4ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας και Χορωδιακού Τραγουδιού από 22 με 26 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου η Dr. Therees Hibbard, καθηγήτρια στο St. Olaf College των ΗΠΑ, θα παρουσιάσει τη μέθοδο διδασκαλίας χορωδίας, γνωστή ως BodySinging, την οποία η ίδια έχει αναπτύξει συνδυάζοντας στοιχεία χορού και κίνησης με το χορωδιακό τραγούδι. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει καθημερινά μία πρωινή και μία απογευματινή συνάντηση στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με τη χορωδιακή τεχνική, ανοιχτές πρόβες καθώς και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για τους ενδιαφερόμενους μαέστρους. Το σεμινάριο θα κλείσει με μία ανοιχτή στο κοινό συναυλία στην οποία θα διευθύνουν η διδάσκουσα και οι συμμετέχοντες επιμορφούμενοι μαέστροι.

Μία καινοτομία του φετινού σεμιναρίου είναι τα προσεμιναριακά μαθήματα διεύθυνσης που απευθύνονται σε αρχάριους μαέστρους και θα λάβουν χώρα από 20 έως 22 Αυγούστου το πρωί. Σε αυτά τα μαθήματα, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Βερβέρη, θα καλυφθούν τα πιο βασικά στοιχεία διεύθυνσης (σχήματα διεύθυνσης, εναρκτήρια κίνηση, κόψιμο, είδη διεύθυνσης κτλ), για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως μαέστροι αλλά νιώθουν ότι δεν είναι έτοιμοι ή χρειάζονται κάποια επανάληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αντώνη Βερβέρη, πρόεδρο του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και μαέστρο της Χορωδίας Animato.
τηλ. 6976087969 / email: antonis_ververis@yahoo.com

Προκήρυξη σεμιναρίου-αίτηση συμμετοχής
https://www.dropbox.com/s/5796qft6v8355qo/4o%20seminario%20Mytilinis.doc?dl=0


https://www.facebook.com/events/689812537866924/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου